NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Honda Civic Occasions

363 occasions gevonden

De Honda Civic is al sinds 1972 op de markt en verschijnt in 1976 voor het eerst op Europese bodem. Voor zijn tijd is de Civic dankzij zijn voorwielaandrijving, dwarsgeplaatste motor en schijfremmen aan de voorzijde heel modern. De Japanse middenklasser is dan ook meteen een succes: inmiddels zijn er 10 generaties van gelanceerd en dat betekent flink wat keuze op de occasionmarkt. Of je nu gaat voor diesel, benzine of hybride; twee, drie, vier of vijf deuren; coupé, sedan of hatchback; zuinig of supersportief: een Civic die helemaal bij jou past, is altijd wel te vinden.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 253 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De betrouwbare Honda Civic occasions

Honda Civic occasions komen voor in de meest uiteenlopende verschijningsvormen. Det heeft verschillende oorzaken. De eerste is dat de naam Civic al ongeveer een halve eeuw meegaat en het model zich al die tijd heeft weten aan te passen aan de tijdgeest. De tweede oorzaak is dat Honda niet bang is voor ingrijpende stijlingrepen of verrassende versies met uitgesproken eigenschappen. Gevolg is dat een Civic niet alleen een degelijke hatchback kan zijn, maar ook een ruime stationwagon, een snelle sportauto, een MPV of een blitse coupé.

Wat al deze verschillende Honda Civic occasions gemeenschappelijk hebben is kwaliteit. Weinig auto?s hebben zo?n ijzersterke reputatie als het gaat om betrouwbaarheid. Gevolg is dat ook een hele oude Civic - mits goed onderhouden - nog heel veel probleemloos rijplezier kan opleveren. Opvallend is dat zo?n vroege Civic stukken kleiner is dan een nieuwe. Een exemplaar uit bijvoorbeeld 1980 meet 3,76 meter. Dat scheelt 75 centimeter ten opzichte van een model uit 2020. De huidige Civic lijkt wat dat betreft op oude Honda Accord. Zoek je iets kleiners? Dan is de Honda Jazz misschien iets voor jou.

Een tweedehands Honda Civic kopen

Met zoveel verscheidenheid vind je met een beetje goede wil altijd wel een aanleiding om een tweedehands Honda Civic te kopen. Alleen als je per se wilt gaan voor een auto met een stekker ga je geen juiste Civic vinden. Elektrisch rijden kan overigens wel ten dele met de Honda Civic hybrides uit de jaren 2004 tot en met 2011. Die laden hun batterij op tijdens het remmen en het uitrollen, maar dat levert helaas niet genoeg stroom op voor complete autoritten. Verder is er een breed aanbod van zowel diesel- als benzinemotoren.

De keuze is helaas wel wat beperkt als je een recente nieuwe tweedehands Honda Civic occasion wilt kopen; Sinds 2014 staan alleen nog nieuwe sedans en hatchbacks in de showroom. De voor zijn klasse buitengewoon ruime Honda Civic Tourer - een stationwagon - stamt uit de jaren 2014 tot en met 2017. Civic stationwagons die dateren uit de periode rond de millenniumwisseling heten overigens geen Tourer, maar Aero Deck.

Prijs en modellen van Honda Civic occasions

De prijs van de verschillende modellen Honda Civic occasions loopt uiteen. Het meest betaal je voor een snelle Honda Civic Type R van recente makelij, die alleen als hatchback leverbaar is. Met een motor van 320 PK trekt hij in minder dan zes seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. Daarna volgen in prijs de nieuwere sedans en hatchbacks. Doorgaans beschikken die over een 1.0 of 1.5 benzinemotor, goed voor 129 of 182 PK. De wegligging van deze auto?s is opvallend goed. Ze schakelen licht en precies.

Over het algemeen geldt: Hoe ouder het model, hoe lager de prijs van een Honda Civic occasion. Maar dat gaat dan weer niet op voor de Honda Civic CRX. Dat is een sportieve coupé uit de jaren 80 en begin jaren 90. De uitgesproken vormgeving kent zoveel liefhebbers dat de vraagprijs van deze Civic gemiddeld aanzienlijk hoger ligt dan die van reguliere modellen uit hetzelfde bouwjaar.

Meer Honda Civic modellen

Bekijk ook Honda Civic occasions of meer informatie over de Honda Civic op AutoTrack en Honda Civic occasions op AutoWereld.

Uitvoeringen