NL aanbod

EU aanbod

Honda HR V Occasions

142 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 221 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Honda HRV

De Honda HR-V is een crossover/SUV uit de compacte middenklasse. Het model kwam in 1999 op de markt en hield het vol tot 2006. Daarna duurde het tot 2015 voordat Honda met een opvolger kwam. Het huidige model is leverbaar als vijfdeurs SUV, zijn voorgangers waren er ook met een driedeurscarrosserie.

De eerste generatie van de HR-V was leverbaar met alleen een viercilinder 1,6-benzinemotor van 105 pk. Standaard had de Honda HR-V tweewielaandrijving, maar vierwielaandrijving was als optie leverbaar. Dat systeem maakt van de stoere HR-V echter absoluut geen auto die geschikt is voor het terrein. Denk eerder aan het trekken van aanhangers.
De 1.6-motor was standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, een automaat was optioneel leverbaar. In 2001 kreeg de HR-V een facelift, waarbij vooral het uiterlijk licht werd geretoucheerd. Ook kwam er een sterkere versie van de 1.6-motor beschikbaar, dankzij de toepassing van Honda?s VTEC-systeem, dat dankzij variabele kleptiming en lifthoogte het vermogen oppepte naar 124 pk. Deze sterkere variant was alleen te bestellen met vierwielaandrijving. Alleen op de vijfdeurs-versie met de gewone 1.6 kon een automaat worden besteld.

De huidige HR-V is strak vormgegeven en lijkt uiterlijk in weinig meer op zijn voorgangers. De auto staat nu op hetzelfde platform als de Honda Jazz en dat heeft als voordeel dat het interieur zeer ruim is en op dezelfde flexibele manier is in te delen. De auto is er met keuze uit twee motoren: een 1,5-liter viercilinder op benzine met 130 pk en een 1,6-liter diesel viercilinder met 120 pk. Alleen op de benzineversies is een automatische transmissie leverbaar.

De Honda HR-V als occasion

De Honda HR-V is in zijn nieuwste verschijning een ruime, comfortabele en modern gestileerde auto. Zijn voorgangers zijn kleiner vanbinnen en hebben een beperkter motorenpalet. Ook zijn ze net zo min geschikt om lekker in het terrein te spelen als de huidige versie, vierwielaandrijving of niet. Maar zoals alle Honda?s is de HR-V betrouwbaar, comfortabel en rijk uitgerust. Het occasionaanbod van Honda HR-V op GasPedaal.nl is niet enorm groot; de auto heeft nooit enorme verkoopaantallen gehaald in Nederland. Toch moet er een interessant exemplaar tussen zitten voor een aantrekkelijke prijs. Maar vergeet de concurrenten niet, zoals onder meer de Suzuki Grand Vitara, de Kia Sportage en de Hyundai Tucson.