NL aanbod

EU aanbod

Honda Legend Occasions

10 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Honda Legend

De Honda Legend werd in Europa voor het eerst verkocht in de jaren tachtig. Honda had als merk naam gemaakt op de Europese markt vanaf de jaren zeventig. Modellen uit deze periode zijn onder meer de Honda Accord, de gebruikte Honda Civic en de Honda CRX. Auto?s waarvan er nog steeds veel als gebruikte auto worden aangeboden en redelijk populair zijn op de occasionmarkt. Deze modellen waren dermate succesvol in Europa dat besloten werd om een nieuw model te introduceren. Dit werd de Honda Legend, welke speciaal voor de Europese handel werd ontwikkeld. Niet geheel onverwacht werd deze ook direct weer benoemd tot nieuw topmodel op de markt.

Twee uitvoeringen

De tweedehands Honda Legend is in twee verschillende varianten te vinden via GasPedaal.nl. Als eerst werd de sedan op de markt gezet en deze werd later bijgestaan door de coupé. Honda maakte dit model samen met het Britse merk Rover. De tweedehands Honda Legend is dan ook gemaakt op hetzelfde platform als de gebruikte Rover 800. De Honda Legend occasions zijn voorzien van voorwielaandrijving.

De eerste generatie

De Honda Legend moest grote indruk maken op de Europese markt en dit is dan ook de voornaamste reden dat de Honda Legend occasions relatief groot zijn. Deze moest ingeschaald worden in de hogere middenklasse, en dit is zeker gelukt. Het model was hoekig, maar toch ook heel modern om te zien. Dit trok aan en zorgde voor een groot succes voor de eerste generatie Honda Legends. Zowel de sedan als de coupé kreeg een V6 motor om een sportief karakter aan de auto te geven en om de marktpositie in het hogere prijssegment te benadrukken. Er werd dan ook een prestatievermogen van 173 pk mee gerealiseerd. Tweedehands Honda Legend modellen uit de eerste generatie zijn beschikbaar in bouwjaren tot 1990. In dat jaar kwam de tweede generatie uit.

De tweede en derde generatie

Tussen 1990 en 1996 werd er volop gebouwd aan de tweede generatie van de Honda Legend. Deze hadden ook een V6 motor, maar deze motor had wel een grotere cilinderinhoud, namelijk van 3,2 liter. Hiermee werd vanzelfsprekend ook een hoger prestatievermogen verkrijgen, van 204 pk. In 1996 werd een start gemaakt met de productie van de derde generatie van de Honda Legend. De derde generatie heeft een wederom verbeterde motor en is alleen als sedan verkrijgbaar. Deze uitvoering levert een prestatievermogen van 215 pk. In 2005 werd er een opvolgend 4wd model op de mark gezet en in 2009 kwam er een uitvoering met een 3,7 liter motor. Deze Honda Legend occasion levert 300 pk.