NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Ford Mondeo Occasions

457 occasions gevonden

De Ford Mondeo draait alweer sinds 1993 mee: deze ruime gezinsauto wordt dan wereldwijd in de markt gezet als opvolger van de Sierra. De auto wordt verkocht als sedan, vijfdeurs hatchback en stationwagoen met een ruime keuze in benzine- en dieselmotoren. Inmiddels rijden er vijf generaties rond van Mondeo, waarvan de laatste in 2014 in Europa verschijnt. Het motorenaanbod bestaat dan uit 1.0-, 1.5- en 2.0-liter benzinemotoren en 1.5-, 1.6- en 2.0-liter dieselmotoren. In 2019 is alleen de hybride hatchback nog te koop, waarna het in 2022 afgelopen is voor de Mondeo.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 627 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Ford Mondeo: een doorlopend wereldwijd succes

De Ford Mondeo werd in 1993 door Ford op de markt gebracht als opvolger van de Ford Sierra. Het bleek een schot in de roos, want het werd een wereldwijd succes. De Ford Mondeo is een vijfpersoons hogere middenklasser die in verschillende uitvoeringen te krijgen is: als een hatchback, een sedan en een ruime stationwagen. Nog steeds zijn Ford Mondeo occasions zeer populair, omdat het om kwalitatief goede en praktische auto's gaat die vele jaren meekunnen. Een Ford Mondeo kopen is daarom vaak een goede investering, ook als het om een tweedehands Ford Mondeo gaat. Je koopt met een tweedehands Ford Mondeo een auto met een krachtige motor, uitstekend rijcomfort en een sober design.

Drie generaties Ford Mondeo modellen

Er bestaan verschillende generaties in de geschiedenis van de Ford Mondeo. De originele eerste generatie werd tussen 1993 en 2000 op de markt gebracht. Daarna onderging het model een facelift, waarbij het uiterlijk werd aangepast met onder andere inklapbare buitenspiegels. Ook werden de wegligging en het comfort verbeterd en werd een feature toegevoegd waarbij de koplampen na het uitzetten van de motor nog even blijven branden, zodat men na het uitstappen nog licht heeft. Vanaf 2007 kwam de derde generatie van de Ford Mondeo op de markt, die werd vormgegeven volgens de nieuwe Kinetic Design-filosofie van Ford. Deze generatie Ford Mondeo occasions is net als de Ford Focus ook beschikbaar als vierdeurs sedan. Alle generaties van de Ford Mondeo zijn verkrijgbaar als diesel- of benzine-uitvoering en zijn voorzien van voorwielaandrijving. Inmiddels is er ook een hybride Ford Mondeo op de markt.

Een Ford Mondeo kopen? Een kijkje onder de motorkap

Met de introductie van de Ford Mondeo in 1993 bracht Ford zijn nieuwe Ford Zetec-motoren op de markt. Bij de Mondeo werden drie versies van deze 16-kleps motor gebruikt. Ten eerste is dat de 1.6 L versie van 90 pk die ook in de Ford Escort gebruikt is. Daarnaast werd ook een 1.8 L Zetec-motor van 105 pk, 115 pk of 130 pk ingezet. Als kers op de taart verscheen ook nog een nieuwe 2.0 L variant van 136 pk. Voor de dieselvariant werd de Endura-D 1.8 L turbodieselmotor gebruikt. Voor het ST-model van de Ford Mondeo werd een jaar later al een nieuwe V6-motor geïntroduceerd met 170 pk, 2,5 L en 24 kleppen. In 1999 kwam er een SVT-versie van deze motor met een vermogen van 200 pk. Sinds de laatste jaren kunnen Ford Mondeo modellen ook met een hybride motor uitgerust worden.

Een Ford Mondeo tweedehands kopen is een uitstekende keuze voor een betrouwbare auto die vanaf de introductie al op waarde geschat wordt. Ford Mondeo occasions worden dan ook snel verkocht. Zoek daarom jouw Ford Mondeo occasion hier op GasPedaal.nl.

Meer Ford Mondeo modellen

Bekijk ook Ford Mondeo occasions of meer informatie over de Ford Mondeo op AutoTrack en Ford Mondeo occasions op AutoWereld.

Uitvoeringen