NL aanbod

EU aanbod

Honda Prelude Occasions

10 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Honda Prelude

De tweedehands Honda Prelude kan in meerdere generaties worden gevonden onder de occasions die worden aangeboden via GasPedaal.nl. Er zijn in totaal namelijk vijf verschillende generaties verschenen van de Honda Prelude. De 4-zits coupé verscheen voor het eerst in 1978. De Honda Civic occasions en de tweedehands Honda Accord zijn ook beschikbaar uit deze periode en deze drie modellen beschikken allemaal over dezelfde technologie. Als je een occasion uit de eerste generatie van de Prelude wilt, dan kan je zoeken naar een tweedehands Honda Prelude uit 1978 tot 1982. Na vier jaar werd namelijk overgestapt op de tweede generatie.

Overstap op de tweede, derde en vierde generatie

De tweede generatie bleef niet zo lang in productie en dit zorgt ervoor dat er niet heel veel tweedehands Honda Prelude modellen uit deze generatie te vinden zijn. Deze eerste modellen uit de tweede generatie zijn voorzien van een 12 kleppenmotor, een uitvoering met een dubbele vergasser, en leveren een prestatievermogen van 105 pk. In 1985 werd de motor vervangen en maakte deze plaats voor een exemplaar met benzine injectie. Deze Honda Prelude occasions leveren 109 pk. De derde generatie was in Amerika een prijs waard. Deze uitvoering werd in 1987 uitgeroepen als ?Auto van het Jaar? door het Amerikaanse tijdschrift Wheels. De modellen uit de vierde generatie Honda Prelude zijn niet meer voorzien van vierwielaandrijving. Dit werd door een elektronisch gestuurde variant vervangen. Als je de tweedehands Honda Prelude modellen uit de eerste, tweede en derde generatie vergelijkt met de gebruikte Honda Prelude uitvoeringen uit de vierde generatie, dan zie je duidelijk dat er ook heel wat wijzigingen in de carrosserie zijn doorgevoerd.

De laatste generatie

Als je een zo nieuw mogelijke Honda Prelude wilt, dan kies je voor een Honda Prelude occasion uit de vijfde generatie. Deze werd in 1997 in productie genomen. Deze modellen zijn voorzien van een ATTS, ofwel een Active Torque Transfer System. Dit is een speciaal systeem dat is ontworpen om de bediening te vereenvoudigen door de aandrijvingskracht automatisch te verdelen. De uitstraling van deze vijfde generatie Honda Prelude occasions is het best te vergelijken met de tweedehands Honda Prelude modellen uit de derde generatie.

Prestaties

De vijfde generatie Honda Prelude levert uitstekende prestaties. In deze generatie werden twee motoren gebruikt. De ene motor levert een prestatievermogen van 133 pk en de andere levert een vermogen van maar liefst 200 pk. Deze Honda Prelude occasions hebben slechts 6,9 seconden nodig om naar 100 km/u te sprinten. De Honda Prelude wordt sinds 2001 niet meer gemaakt.