NL aanbod

EU aanbod

Honda Insight Occasions

36 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Honda Insight

De tweedehands Honda Insight is in meerdere uitvoeringen te vinden via GasPedaal.nl. Er zijn diverse varianten van deze hybride auto op de markt verschenen. In 1999 werd de eerste gemaakt. Tweedehands Honda Insight modellen uit deze eerste generatie zijn voorzien van de unieke achterwielkasten, welke volledig afgedekt zijn. De tweezits hatchback is voorzien van drie deuren. Tien jaar later werd de tweede generatie uitgebracht. Als je een tweedehands Honda Insight met vijf deuren wilt, dan kom je uit bij de Honda Insight occasions van deze tweede generatie. Dit zijn vijfdeurs hatchback modellen.

De eerste hybride auto van Honda

Honda behoorde tot de eerste autofabrikanten die aan de slag ging met een elektromotor in de modellen. De primeur lag in de Honda Insight. Een tweedehands Honda Insight uit de eerste generatie is dan ook voorzien van een reguliere motor en een kleine toegevoegde elektromotor, een zogenaamde hybride auto dus. De bedoeling was om hiermee een reductie plaats te laten vinden van de CO2-uitstoot en het verbruik van benzine. De auto moest daarmee aanzienlijk zuiniger zijn. De Honda Insight modellen uit deze periode kunnen worden gezien als experimentele modellen, waarmee het merk wilde bekijken hoe dat precies in zijn werk ging met deze techniek, en hoe dit ook op de markt zou bevallen. De combinatie van een gewone motor met een elektromotor werd ook voor het eerst gebruikt in de Toyota Prius, echter, bij de tweedehands Toyota Prius zit de elektromotor niet direct aan de reguliere motor vast. Bij de gebruikte Honda Insight is dit wel het geval, waardoor de elektromotor de reguliere motor ondersteunt. Na 2006 werd de eerste generatie van de Honda Insight niet meer verkocht op de Europese markt.

De tweede generatie Honda Insight in Europa

Vier jaar na het verdwijnen van de eerste generatie kwam de tweede generatie van de Honda Insight op de Europese markt. De Honda Insight occasions uit deze periode kunnen worden ingeschaald bij de tweedehands Honda CR-Z en de gebruikte Honda Civic uit deze periode. Deze drie modellen hadden als enige modellen van het merk in die tijd een combinatie tussen een ottomotor en een elektromotor. De tweedehands Honda Insight uit deze generatie is uitsluitend beschikbaar met de hybridetechniek, net als de Honda CR-Z occasions.

Het uiterlijk

Tussen de Honda Insight occasions uit de eerste generatie en de tweedehands modellen uit de tweede generatie zit veel verschil in uiterlijk. Het design van de eerste generatie werd nogal apart en futuristisch gevonden, waardoor ervoor werd gekozen om de tweede generatie Honda Insight modellen te voorzien van een wat meer alledaagse uitstraling.