NL aanbod

EU aanbod

Honda CR V Occasions

233 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 356 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De stoere Honda CR-V occasions

Honda CR-V occasions rijden sinds 1997 in Nederland. Het zijn volgens Honda zelf de bestverkopende SUV?s ter wereld. Dat zou zomaar zo kunnen zijn, want in landen als de Verenigde Staten zijn deze wagens razendpopulair. CRV?s uit de begindagen zien er nog even hoekig uit als een klassieke terreinwagen. De horizontaal te openen achterdeur met reservewiel versterkt die indruk. De standaard vierwielaandrijving doet daar nog een schepje bovenop. Aandrijving op twee wielen is pas mogelijk sinds 2013. De contourlijnen zijn dan al meer gestroomlijnd. De CR-V begint dan meer en meer een familieauto te worden. De lengte neemt gestaag toe van 4,52 meter tot 4,60 meter. Vandaar dat er sinds de vijfde generatie uit 2018 ook een versie als zevenzitter beschikbaar is. Niet gek voor een compacte SUV op het onderstel van een Honda Civic.

Honda CR-V occasions hebben net als iedere Honda een uitstekende reputatie als het gaat om betrouwbaarheid en veiligheid. Veel liefhebbers waarderen het rijke uitrustingsniveau, ook van de eenvoudigste uitvoeringen. Een ander sterk punt is de beschikbare ruimte voor bagage en de hoeveelheid handige opbergvakjes voor kleine spulletjes.

Een tweedehands Honda CR-V kopen

De keuze is niet heel groot als je een tweedehands Honda CR-V wilt kopen, maar desondanks valt er voldoende te kiezen. Sowieso kent de CR-V verschillende verschijningsvormen in de loop der jaren, waardoor het uiterlijk van een oude en een nieuwe CR-V sterk verschilt. Het merendeel van het aanbod haalt zijn aandrijving uit een benzinemotor of uit een hybride krachtbron. Diesels zijn zwaar in de minderheid, evenals CRV?s met een lpg-installatie. Automaten komen bij Honda CRV-occasions ongeveer twee keer zo vaak voor als handgeschakelde versnellingsbakken.

Wil je liever een kleinere SUV dan de Honda CR-V occasion kopen? Kijk dan vooral eens naar de Honda HR-V, het kleinere broertje van de CR-V. Vind je het interieur niet mooi genoeg of vind je dat de motor teveel geluid maakt? Andere SUV?s die zich goed laten vergelijken met de Honda CR-V zijn onder meer de Hyundai Tucson, de Mitsubishi ASX en de Renault Kadjar.

De prijs van een Honda CR-V occasion

Een Honda CR-V occasion kan een hele gunstige prijs hebben. Het minst betaal je voor de types van de eerste generatie met een hoge stand op de kilometerteller. Zeker als deze wagens goed zijn onderhouden kunnen ze je nog vele jaren rijplezier opleveren. Check wel even de onderhoudshistorie en let goed op sporen van intensief gebruik.

De hoogste prijs betaal je voor een bijna nieuwe hybride als de Honda CR-V 2.0 Executive 4WD occasion. Het is een auto zonder stekker die de elektrische motor oplaadt tijdens het uitrollen, afremmen en rijden op hoge snelheid. Dit resulteert in een verbruik van 1 liter brandstof op 18 kilometer voor de vierwielaangedreven auto. De versie met alleen voorwielaandrijving komt op dezelfde hoeveelheid benzine 1 kilometer verder. Voor het optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur heeft deze modernste CR-V ongeveer 9 seconden nodig. Ter vergelijk: Een CR-V zonder elektromotor uit 2010 rijdt 1 op 12 en heeft meer dan 10 seconden nodig om van 0 naar 100 kilometer per uur op trekken. Dat scheelt 6 kilometer en 1 seconde.

Meer Honda cr-v modellen

Bekijk ook Honda cr-v occasions of meer informatie over de Honda cr-v op AutoTrack en Honda cr-v occasions op AutoWereld.

Uitvoeringen