NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Opel Insignia Occasions

617 occasions gevonden

De Opel Insignia volgt in 2008 de Vectra op als Opels troef in de zakelijke markt. De basistechniek deelt de Insignia met verschillende modellen van General Motors, waaronder de Saab 9-5. De Insignia is leverbaar in drie varianten: een sedan, vijfdeurs hatchback en een stationwagen. Laatstgenoemde heet Sports Tourer. Ook staan er verschillende benzine- en dieselmotoren in de folder, waarvan de 325 pk 2.8-liter V6 van de Insignia OPC de meest spectaculaire is. In 2017 verschijnt de tweede generatie. De sedan komt te vervallen en maakt plaats voor de Grand Sport vijfdeurs hatchback.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 1.464 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Comfortabele kilometers met Opel Insignia

Opel Insignia occasions zijn topmodellen. De rest van Opel is kleiner en heeft een lagere nieuwwaarde. Hogere modellen maakt de Duitse Fabriek wel. De Insignia is namelijk een traditionele sedan, stationwagon of hatchback, die het al sinds 2008 volhoudt tegen de moordende concurrentie van de SUV's en crossovers met hogere instap. Hij blinkt uit met een ergonomisch uitgekiend interieur, dat is uitgevoerd in fraai materiaal. Bovendien zit het erg goed met de prijs/kwaliteit verhouding; je krijgt veel auto voor je geld.

De tweede generatie Opel Insignia occasions van 2017 en later is verkrijgbaar als Grand Sport en Sport Tourer. De eerste is een liftback en de tweede een stationwagon. De Insignia staat bekend als een auto die nooit uitgesproken sportief, comfortabel of avontuurlijk is. Dat is niet helemaal terecht: De Opel Insignia Grand Sport 2.0 Turbo 230PK 4X4 GSI trekt in 7,4 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. Er bestaan daarnaast ook nog oudere vierwielaangedreven versies van de Insignia met zwaardere motoren.

De prijs van een tweedehands Opel Insignia

De prijs van een tweedehands Opel Insignia is heel redelijk. Concurrenten als de Skoda Superb of de Volkswagen Passat wijken daar zeker bij oude exemplaren niet heel erg van af. Alleen van de hierboven genoemde vierwielaangedreven Insignia steekt het aankoopbedrag uit boven de rest van deze auto?s. De Skoda onderscheidt zich overigens met een bijzonder grote laadruimte van 660 tot 1950 liter. De Insignia Sports Tourer haalt dat niet met 532 tot 1638 liter.
Doordat de Opel Insignia een heerlijke auto voor lange afstanden is, vind je op de tweedehandsmarkt veel exemplaren met een hoge kilometerstand. Zeker de oudsten daarvan zijn aantrekkelijk geprijsd. Vind je de prijs van de goedkoopste Opel Insignia occasion desondanks nog te hoog? Kijk dan ook eens bij de voorgangers van de Insignia, de Opel Vectra en Opel Signum. Technisch lijken deze twee auto's sterk op elkaar. Het grootste verschil is dat achterpassagiers meer ruimte en comfort krijgen in de Signum dan in de Vectra. De Vectra is stukken ruimer voorhanden dan de Signum.

Een Opel Insignia occasion kopen

Ga je een Opel Insignia occasion kopen? Let dan wel goed op twee technische aspecten; zo kan de versnellingsbak van de eerste generatie Insignias in sommige gevallen al vroeg slijtage vertonen. Probeer die daarom goed uit tijdens de testrit en beoordeel of die soepel functioneert. Vervanging of reparatie kan heel prijzig worden. Verder heeft de tweede generatie motoren die sterker, zuiniger en sneller zijn. Als je veeleisend op dat vlak bent, kan het dus verstandig zijn om voor een jonger exemplaar te gaan.

Een aandachtspunt voor de hatchbacks is de hoofdruimte van de achterpassagiers. Heb je vaak lange mensen achterin zitten? Ga dan voor de stationwagon. Het aanbod daarvan is overigens veel groter dan dat van de hatchbacks. Sedans zie je het minst. Ook zijn er veel meer Insignias die rijden op benzine dan dat er diesels zijn. Het aantal handgeschakelde versnellingsbakken is meer dan het dubbele dan dat van de automaten.

Bij het kopen van een Opel Insignia occasion is het ook belangrijk om een goede autoverzekering af te sluiten. Je kunt eenvoudig verschillende autoverzekeringen vergelijken via Independer, zodat je de beste verzekering voor jouw situatie kunt vinden.

Meer Opel Insignia modellen

Bekijk ook Opel Insignia occasions of meer informatie over de Opel Insignia op AutoTrack en Opel Insignia occasions op AutoWereld.