NL aanbod

EU aanbod

Honda Jazz Occasions

359 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 234 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Een Honda Jazz kopen, is genieten van zijn praktische karakter

De Honda Jazz is een compacte hatchback die uitblinkt vanwege zijn zeer praktische eigenschappen. Het is misschien wel de ultieme stadsauto. De Jazz is maar een relatief kleine hatchback met vijf deuren, maar dankzij zijn hoge daklijn en slimme vormgeving is het een verrassend ruime auto waarin vijf personen gemakkelijk plaats kunnen nemen. Het neusje van de zalm is zonder meer de zogeheten Magic Seating die al sinds de eerste generatie in de Honda Jazz is verwerkt. Dit maakt het mogelijk de stoelen op allerlei manieren neer te klappen en met de indeling te spelen, waardoor je zeer veel ruimte kunt creëren. Daarmee kun je zowaar fietsen, verhuisdozen en andere grote spullen vervoeren.

De eerste Honda Jazz werd geïntroduceerd in 2001 en sindsdien is de stadsauto tot driemaal toe vernieuwd; dit gebeurde in 2007, 2013 en 2020. Het is altijd een zuinige auto geweest met kleine motoren die weinig schadelijke stoffen uitstoten. Het innovatieve Honda bracht in 2011 al een hybride versie van de Jazz op de markt, die tot 2015 werd verkocht. Bij de introductie van de vierde generatie Honda Jazz werd bekendgemaakt dat het model in Nederland alleen nog verkocht zou worden als een hybride. Daarvoor werd de Jazz louter geleverd met benzinemotoren. Ook was er van 1983 tot en met 1986 een piepkleine Honda Jazz op de markt.

Honda Jazz tweedehands

Als je een lijstje van plus- en minpunten zou maken, zijn er maar weinig redenen die je ervan weerhouden om een tweedehands Honda Jazz te kopen. In zijn segment overtreft de Honda de concurrentie met zijn immense binnenruimte, lage gebruikskosten en goede betrouwbaarheid. Daarbij behoort de Jazz mede dankzij de Magic Seating tot de meest praktische stadsauto?s. Het rijgedrag mag dan niet zo scherp zijn zoals bij een Ford Fiesta, maar de Honda Jazz geeft je er zoveel voor terug dat dit weinig zal uitmaken ? zeker als je niet op zoek bent naar een sportief wagentje. Voor gebruik in de stad of het dorp voldoet de Jazz absoluut.

Wanneer je een tweedehands Honda Jazz besluit te kopen, heb je bij vroege modellen de keuze uit zuinige 1.2 en 1.4 liter benzinemotoren. Hierbij betekent een grotere motorinhoud meer vermogen en dus meer vaart, wat vooral handig is als je er ook regelmatig de snelweg mee op wilt. Van 2015 tot en met 2020 bestaat het aanbod uit 1.3 en 1.5 liter benzinemotoren, welke zuiniger en schoner zijn. Een Honda Jazz van dit bouwjaar is als vanzelfsprekend moderner, maar ook beter uitgerust met luxe voorzieningen. Bij de vierde generatie (2020-heden) Honda Jazz is de 1.5 liter benzinemotor gekoppeld aan een elektromotor om een hybride aandrijflijn te vormen, welke extra zuinig is in gebruik. Deze generatie Jazz wordt standaard geleverd met een automaat, daarvoor was het model ook verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak. De Honda Jazz is altijd voorwielaangedreven.

De Honda Jazz heeft een scherpe prijs, maar is duurder als Hybrid

Het vereist geen vermogen om een Honda Jazz occasion te kopen. De prijs van een vroege Honda Jazz begint zo rond de 1.000 euro, voor het driedubbele kun je al een heel degelijk exemplaar vinden. Een Honda Jazz Hybrid is een stukje duurder. De eerste hybride modellen kun je al voor minder dan 10.000 euro vinden, maar wanneer je een recent model wilt kopen mag je rekening houden met het dubbele, zo niet meer. Daar staan wel lage vaste lasten tegenover, aangezien een Honda Jazz Hybrid bijzonder zuinig is en er bepaalde financiële voordelen aan vast zitten. Dit maakt een hybride Honda Jazz in dat opzicht aantrekkelijker dan een model met een benzinemotor. Bepaal aan de hand van jouw situatie wat het beste bij je past.

Interessant is dat het overgrote deel van de Honda Jazz occasions een automatische versnellingsbak heeft. Een automaat is standaard bij de hybride modellen, maar er zijn ook een flink aantal benzine varianten die met deze optie zijn geleverd. Wil je de basismodellen overslaan wanneer je een tweedehands Honda Jazz besluit te kopen, zoek dan naar een Elegance, Executive of Dynamic model. De huidige Jazz is er ook als Crossstar, waarmee de Honda in een avontuurlijk jasje wordt gestoken.

Meer Honda Jazz modellen

Bekijk ook Honda Jazz occasions of meer informatie over de Honda Jazz op AutoTrack en Honda Jazz occasions op AutoWereld.