Honda Jazz Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
686 resultaten

Tweedehands Honda Jazz

De Honda Jazz verscheen in zijn eerste gedaante in 1983, toen als compacte driedeurs stadsauto. In 1987 verdween dat model alweer van de markt. De naam Honda Jazz keerde pas in 2002 terug, ditmaal als compacte vijfdeurs hatchback. De kleine, maar ruime auto was leverbaar met een 1,2- of een 1,4-liter benzinemotor met 78 en 83 pk. Alleen de sterkste benzinemotor was leverbaar met automaat, standaard kreeg elke Jazz een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Na een facelift in 2005 volgde in 2008 de tweede generatie van de Honda Jazz. Dit model was wat langer en breder dan zijn voorganger en kreeg motoren met dezelfde cilinderinhoud, maar meer vermogen (respectievelijk 90 en 100 pk) Nog altijd kreeg alleen de 1,4-literversie een automaat. In 2011 onderging de Jazz een facelift.

Van de tweede generatie Honda Jazz kwam er in 2011 ook een hybride versie. Die had naast een 1,4-liter benzinemotor een 14 pk sterke elektromotor aan boord en viel daardoor in een aantrekkelijke bijtellingsklasse. In 2015 verdween dat model weer, toen de derde generatie van de Jazz op de markt kwam. Deze auto staat op een nieuw platform en is ten opzichte van zijn voorganger met maar liefst 9,5 centimeter in lengte gegroeid, terwijl de wielbasis met 3 centimeter toenam. Die groei komt toe aan de toch al niet kinderachtige binnenruimte in de Jazz: De bagageruimte meet 354 liter, met de achterbank plat groeit dat naar 884 liter. Dankzij de 'magic seats' achterin zijn de zittingen en leuningen van de stoelen op allerlei manieren op- en neer te klappen. Opnieuw is de Jazz alleen leverbaar met benzinemotor: een 1,3-liter viercilinder met 102 pk. De motor kan worden gekoppeld aan een automatische transmissie, een handgeschakelde vijfversnellingsbak is standaard.

Honda Jazz

Een van de sterkste punten van de Jazz is altijd geweest dat hij vergeleken met zijn rivalen enorm veel binnenruimte biedt. Het interieur is bovendien heel flexibel in te delen en dat maakt de Jazz een veelzijdige partner voor het vervoer van mensen en spullen. De Jazz is nooit een heel spectaculair vormgegeven model geweest, al zien de laatste twee generaties er stukken vlotter uit dan de eerdere. Voor elke Honda Jazz geldt echter dat het een zeer betrouwbare, ruime, comfortabele, rijk uitgeruste en prettig rijdende auto is. Nadeel is dat de Honda Jazz nieuw niet tot de goedkoopste modellen in zijn klasse behoort en dat vertaalt zich in hogere occasionprijzen. Vaak komt een Honda Jazz tweedehands bij een particulier vandaan en heeft zo’n auto een lage kilometerstand, maar ook exemplaren met hele hoge tellerstanden zijn een prima keuze. Op GasPedaal.nl vindt u een ruime selectie aan interessante Honda Jazz occasions. Concurrenten van de Honda Jazz zijn onder meer de Opel Meriva, , Nissan Note en Citroën C3.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.