NL aanbod

EU aanbod

Tweedehands Honda NSX

De tweedehands Honda NSX is een goede keuze als je een sportieve occasion van dit Japanse merk wilt. De NSX, New Sportscar Xperimental, is een tweedeurs coupé die voor het eerst werd gemaakt in 1990. De productie werd lang aangehouden, namelijk tot het jaar 2005. Hierna werd het even stil rond de Honda NSX, maar er werd hard gewerkt aan een opvolger met een aanzienlijk groter motorvermogen, namelijk 400 pk. Dit model kwam in 2015 op de markt en wordt nog steeds gemaakt. De tweedehands Honda NSX werd in 1990 op de markt gezet met een motor die werd ontwikkeld vanuit een Formule 1 motor, en had dan ook al een vermogen van 280 pk.

Snelle Honda NSX occasions

De Honda NSX occasions zijn snel en worden dan ook niet voor niets vergeleken met de tweedehands Ferrari modellen. De gebruikte Honda NSX bereikt de 100 km/u in een tijd van 5,7 seconden. De maximum te behalen snelheid is 270 km/u. De tweedehands Honda NSX modellen, die in Amerika overigens werden verkocht als de Acura NSX, werden voorzien van twee motoren. In beide gevallen gaat het om een V6 motor, eentje met 3,0 liter en eentje met 3,2 liter.

Unieke modellen uit 2005

Verreweg de meeste occasions die van de Honda NSX te vinden zijn hebben een soortgelijk uiterlijk. Hiervan werden er in de periode tussen 1990 en 2005 dan ook ongeveer 18.000 van gemaakt. Er zijn slechts vijf afwijkende modellen. Deze tweedehands Honda NSX modellen komen uit februari 2005. In deze maand werden er vijf exemplaren gebouwd onder een speciale serie. Deze zijn dan ook niet gemakkelijk tweedehands te vinden, zeker omdat het niet bekend is waar deze vijf modellen zich bevinden. Met deze modellen werd de productie van de Honda NSX afgesloten.

Een nieuwe productieversie

In 2012 werd er een nieuw model op de Amerikaanse markt gepresenteerd, tijdens de North American International Auto Show. Het ging om een conceptversie van de Acura NSX. Acura is het zogenaamde luxemerk dat toebehoort aan Honda en waaronder de meeste auto?s worden verkocht in de Verenigde Staten. Op deze zelfde show werd drie jaar later, in 2015, de eerste productieversie van de nieuwe Acura NSX getoond. Het is dus nog niet helemaal afgelopen met de Honda NSX, al zal deze mogelijk uitsluitend als Acura worden aangeboden. Deze auto heeft in één V6 motor met een dubbele turbo en is daarnaast voorzien van maar liefst drie elektromotoren.