NL aanbod

EU aanbod

Honda E Occasions

27 occasions gevonden

De Honda e is een kleine, elektrische hatchback die sinds 2020 op de markt is. De Honda e is alleen beschikbaar als vijfdeurs hatchback en heeft een duidelijke retro styling, waardoor hij goed te vergelijken is met andere retro-modellen als de Fiat 500e en de Mini Electric. De styling is gebaseerd op de eerste generatie Honda Civic, een model dat in de jaren zeventig werd gebouwd.

Lees meer over Honda E onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 12 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Veel gadgets in een Honda e occasion

Het eerste wat opvalt als je in een Honda e occasion stapt, is dat de auto barst van het technisch vernuft. Van alle elektrische stadsauto’s heeft de Honda e toch wel de meeste gadgets. Het model heeft bijvoorbeeld geen buitenspiegels; die functie wordt ingevuld door camera’s. In de hoeken van het dashboard is vervolgens te zien wat die camera’s waarnemen. Het veelzijdige dashboard wordt volledig gevuld door een display en wie wil, kan er allerlei beelden in laten projecteren.

Twee motoren


De Honda e occasion is te vinden in twee verschillende varianten en de verschillen tussen deze twee modellen zijn vooral onderhuids. Je kunt namelijk een Honda e met 136 pk en eentje met 154 pk treffen. Wie bang is dat de actieradius minder wordt naarmate het vermogen toeneemt, kan gerust zijn; beide modellen halen in de regel ongeveer 180 kilometer. Dat is natuurlijk afhankelijk van rijgedrag en temperatuur, maar onderling verschil is er dus niet echt op dit front.

Prima voor in de stad


De Honda e is dus niet een auto waarmee je even naar Zuid-Frankrijk rijdt, maar meer eentje die perfect geschikt is voor korte stadsritjes. Overigens is de krachtige variant standaard wat beter uitgerust en zul je in de minder krachtige variant vaak wat minder opties aantreffen.

Meer bagageruimte dan de concurrentie


Met de Honda e heb je dus een bijzonder ogende occasion voor de deur waarvan de rijeigenschappen wereldwijd geroemd worden. De auto stuurt lekker strak, voelt volwassen aan en beschikt over een iets ruimere kofferbak dan bijvoorbeeld een Fiat 500e. Nog altijd is het niet een bagageruimte die voldoende plek biedt voor de vakantiebagage van een gezin, maar boodschappen kunnen er zeker in vervoerd worden.

Concurrerende prijs Honda e


Zoals gezegd is heeft Honda de e op de markt gebracht om te concurreren met onder andere de Fiat 500e en de Mini Electric. Niet geheel toevallig zijn dat ook twee elektrische auto’s die hevig leunen op hun retro styling. De prijs van een Honda e occasion is dan ook erg vergelijkbaar met die van zijn concurrenten, al moet wel gezegd worden dat de actieradius en de oplaadsnelheid van de Fiat en Mini beter is. Deze modellen komen verder en laden sneller op.

Een echte Honda


Daar staat tegenover dat de Honda e duidelijk betere rij-eigenschappen heeft. Honda is sowieso een fabrikant die het vaak voor elkaar krijgt om zijn modellen prima te laten sturen - de Jazz en de Civic zijn uitstekende voorbeelden - en een goede Honda e occasion sluit perfect aan in die lijn. Wie daarom niet direct een grote actieradius of de snelste laadtijd nodig heeft, kan met een Honda e occasion uitstekend uit de voeten.

Uitvoeringen