Suzuki Baleno Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
252 resultaten

Tweedehands Suzuki Baleno

De Suzuki Baleno wordt vaker gezien als de auto van de Japanse fabrikant die het meest verwant is aan de Suzuki Swift. De eerste modellen komen goed overeen met die van de tweedehands Suzuki Swift modellen uit de eerste generatie en de latere modellen komen zeker ook weer goed overeen met de nieuwe generatie van de Swift. Toch zijn er ook heel wat verschillen te vinden tussen de beide modellen. De tweedehands Suzuki Baleno is bij GasPedaal.nl te vinden vanaf bouwjaar 1995, het eerste jaar van productie van dit model. De laatste werd gemaakt in het jaar 2001 voor op de Europese markt. De hatchback uitvoering is nog altijd erg geliefd als occasion, zeker onder de jongere generatie.

Meerdere carrosserieën

Suzuki is toch wel een merk dat er graag voor kiest om meerdere carrosserievarianten op de markt te zetten. Bij de Suzuki Baleno is dit zeker niet anders, want wie een tweedehands Suzuki Baleno wil kopen heeft de keuze uit maar liefst drie varianten. Je kan kiezen voor de kleinste uitvoering, namelijk de 3-deurs hatchback, of voor de grootste uitvoering, de 5-deurs stationwagen. Hier valt de 4-deurs sedan uitvoering nog tussen. De fabrikant koos heel bewust voor een wat grotere auto op de markt met de Suzuki Baleno, vooral omdat het merk tot die tijd vooral bekend stond om de productie van de kleinere auto’s. Hierbij kun je natuurlijk denken aan de tweedehands Suzuki Swift en de gebruikte Suzuki Alto.

Vier verschillende motoren

In eerste instantie werd de Suzuki Baleno uitsluitend geleverd als benzineauto. Er zijn uit de eerste productiejaren dan ook geen dieseluitvoeringen te vinden. Tot het bouwjaar 1998 zijn er drie verschillende benzinemotoren gebruikt. De kleinste hiervan is een 1,3 liter variant met een vermogen van 86 pk. De grootste is een 1,8 liter variant met een vermogen van 121 pk. Hier zit de 1,6 liter benzinemotor nog tussen. In 1998 werd dan toch besloten om ook een dieselvariant op de markt te zetten. Dit is een 1.9 TD dieselmotor met een vermogen van 75 pk.

Concurrerende modellen

De tweedehands Suzuki Baleno heeft maar liefst vier noemenswaardige concurrenten op de markt. Dit zijn de tweedehands Mazda 323, de tweedehands Seat Cordoba, de gebruikte Peugeot 306 en de Mitsubishi Colt occasions. Deze modellen zijn natuurlijk ook te vinden via GasPedaal.nl. In 2001 werd de Suzuki Baleno uit het aanbod van het Japanse merk gehaald en vervangen door de opvolger. Dit is de tweedehands Suzuki Liana.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.