NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Suzuki S Cross Occasions

459 occasions gevonden

Een Suzuki S-Cross occasion is een compacte Japanse SUV die sinds 2006 op de markt is. De auto begon het leven als SX4, maar heet sinds 2013 S-Cross. Het is een relatief compacte SUV, waarin voldoende ruimte is voor een vijf volwassenen en de nodige bagage. De auto werd in zijn eerste jaren ook gemaakt als Fiat Sedici, maar staat alweer een tijdje volledig op eigen benen. Zoals je mag verwachten van Suzuki is het een betrouwbare, degelijke auto.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 207 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Suzuki S-Cross occasion: is het wel een SUV?

Toen de eerste generatie van de S-Cross op de markt kwam, leek hij niet direct op een echte SUV. Hij stond weliswaar wat hoger op zijn wielen dan de gemiddelde hatchback, maar verder was er niet heel veel onderscheid. In latere jaren werd dat rechtgetrokken en sindsdien is de Suzuki S-Cross occasion echt een compacte SUV. Dat betekent onder andere dat hij een hoge instap heeft en voldoende ruimte biedt voor vijf volwassenen.

Motoren Suzuki S-Cross occasionSuzuki is geen fabrikant die vaak uit de ban springt met stevige motoren of sportieve uitvoeringen. Wie dat zoekt in een SUV, zal dus verder moeten kijken dan S-Cross occasions. Dit model wordt al sinds jaar en dag uitgerust met keurige benzine- en dieselmotoren die niet al te veel vermogen leveren, maar wel gewoon hun werk doen. En daar komt bij dat het hier gaat om een Suzuki; van oudsher een merk dat betrouwbare en goed gebouwde auto's aflevert. De S-Cross is hierop zeker geen uitzondering.

Diverse hulpmiddelen maken rijden veiligerHet interieur van een Suzuki S-Cross occasion is - net zoals het motorenaanbod - zonder al te veel opsmuk, maar wel erg doeltreffend. Alle knoppen zitten waar je ze zou verwachten en bij de nieuwere modellen bestaat er een goede kans dat je er eentje treft die net even wat meer technische snufjes heeft dan de oudere occasions. Adaptive cruise control is mogelijk, net zoals een fraai panoramadak. Een hele fijne optie die je in een occasion kan treffen is de Allgrip Drive Mode, waarmee de auto het rijgedrag aanpast aan de weersomstandigheden.

Suzuki S-Cross: automaat of handgeschakeld?Een Suzuki S-Cross met automaat is goed mogelijk. Alle generaties van dit model zijn beschikbaar geweest als automaat, wat betekent dat deze varianten zeer goed te vinden zijn als occasion. Kies je liever voor een ouderwetse pook, dan kan dat natuurlijk ook.

Suzuki S-Cross occasion: altijd ruime keuzeSuzuki heeft een ruime staat van dienst als het gaat om simpele en doeltreffende auto's, maar wie graag wat meer ruimte heeft, kan ook prima terecht bij de Japanse fabrikant. De Suzuki Vitara en Suzuki Grand Vitara draaien al flink wat jaartjes mee en met de S-Cross is er dus een kleinere SUV, die uitstekend in dit deel van de markt past. En dat de auto populair is, blijkt wel uit het aanbod; wie een Suzuki S-Cross occasion zoekt, zal aan beschikbare modellen geen enkel gebrek hebben.

Concurrentie genoeg, maar Suzuki houdt standDe markt voor kleine SUV's is een drukke en dat betekent dat er allerlei concurrenten zijn die de strijd met de S-Cross aan willen gaan. De Opel Crossland en de Nissan Juke bijvoorbeeld. Twee zeer degelijke modellen, die eigenlijk alles kunnen wat een S-Cross kan. Wat de Suzuki onderscheidt, is dat dit merk van oudsher wat minder duur is dan de concurrentie. De uitrusting kan dan soms ietsje kariger zijn dan van bijvoorbeeld de Opel of de Nissan, maar die verschillen zijn erg klein.