Peugeot 306 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
143 resultaten

Tweedehands Peugeot 306

De Peugeot 306 is in maar liefst vijf verschillende uitvoeringen op de markt gebracht, namelijk de 5-deurs stationwagen, de 2-deurs cabriolet, de 4-deurs sedan, de 3-deurs hatchback en de 5-deurs hatchback. Alle uitvoeringen van de Peugeot 306 vallen in de compacte middenklasse. De productie van de Peugeot 306 startte in 1993 om de populaire Peugeot 309 op te volgen. Uiteindelijk liep de productie door tot 2002, waarna de Peugeot 307 in productie werd genomen. De modellen hebben door de jaren heen twee metamorfoses gehad, namelijk in 1997 en in 1999.

Gedeelde chassis

De tweedehands Peugeot 306 staat op hetzelfde onderstel als de tweedehands Citroën ZX en de populaire Citroën Xsara. De personenauto’s van de grote Citroën Berlingo en de Peugeot Partner delen ook het chassis met de tweedehands Peugeot 306. De metamorfoses die het model onderging waren vooral bedoeld om kleine verbeteringen in het uiterlijke ontwerp aan te brengen. Daarnaast werden er ook andere motoren gebruikt. Als je via GasPedaal.nl eens een kijkje neemt bij de tweedehands Peugeot 306 modellen, dan zie je nauwelijks verschil tussen de auto’s die werden gemaakt vóór de facelifts en de auto’s die daarna werden geproduceerd. De grootste verschillen zijn echt in de motoren te vinden.

De motoren

Onder de Peugeot 306 occasions kan je zowel diesel als benzine uitvoeringen vinden. De auto’s werden gemaakt met een diversiteit aan 4-cilinder motoren. Het is dan ook goed om te weten dat de vermogens behoorlijk kunnen verschillen. Als we kijken naar de benzineauto’s, dan zien we dat het basismodel is uitgerust met een 1,1 liter motor. Het meest krachtige model is de GTO uitvoering van de Peugeot 306. Deze heeft een motor van 2,0 liter en levert een stevig vermogen van 170 pk. Dit zijn allemaal benzinemotoren, maar er is natuurlijk ook gebruik gemaakt van de dieselmotor. Hiervan is er maar één variant gebruikt, namelijk een 1,9 liter. Deze levert minimaal 70 pk en maximaal 90 pk. Er zijn onder de tweedehands Peugeot 306 modellen drie transmissies te vinden, namelijk de 4-traps automaat, de 5-versnellingsbak en de 6-versnellingsbak.

Concurrenten van de Peugeot 306

Natuurlijk waren er toen sterke concurrenten op de markt, maar ook nu nog zijn deze concurrenten in beeld. Onder de vaste concurrerende modellen van de tweedehands Peugeot 306 vinden we de tweedehands Renault Mégane, de gebruikte Ford Focus, de tweedehands Volkswagen Golf, de gebruikte Citroën ZX en de occasions van de Opel Astra.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.