NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Suzuki Ignis Occasions

424 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 121 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De eerste generatie Suzuki Ignis op de markt

De eerste Suzuki Ignis modellen werden in 2001 op de markt gebracht. De oude generatie van de Ignis is een zogeheten mini-MPV, maar dan met verrassend veel ruimte. In 2006 rolde de allerlaatste auto van dit type van de band. De modellen uit 2001-2006 kun je dan ook alleen als Suzuki Ignis occasion kopen. In 2016 werd echter de remake van een tweedehands Suzuki Ignis uitgebracht, maar nu als een zogeheten ultra compacte MPV, nóg compacter, maar met nog altijd heel veel ruimte. Vergelijkbare modellen van de Suzuki Ignis zijn onder andere de Subaru Justy en de Fiat Panda. Suzuki Ignis occasions van 2001 tot 2008 zijn in zowel drie- als vijfdeurs modellen verkrijgbaar. In 2004 werden de driedeurs modellen niet meer verkocht. De eerste generatie had een 1.3- of een 1.3-liter benzinemotor of een 1.3-dieselmotor. De kofferbak is compact, maar heeft diverse opbergvakken en biedt met 200 liter bagageruimte verrassend veel ruimte.

Suzuki occasion en de nieuwe generatie Suzuki Ignis tweedehands

In 2016 verscheen de remake van Suzuki Ignis modellen. Deze uitvoering is een echte stadsauto, maar wordt door Suzuki vooral een compacte cross-over genoemd. De hoge instap geeft een tweedehands Suzuki Ignis niet alleen een stoerdere uitstraling dan de eerste generatie, maar is ook heel geschikt voor 55-plussers. Tot en met 2018 had je keuze uit een 1.2 liter en een 4-liter benzinemotor, zonder of met smart hybrid. Vanaf 2019 werden alleen modellen met smart hybrid gemaakt. De auto's met smart hybrid zijn zuiniger dan de andere modellen. Dat komt doordat de energie die bij het remmen ontstaat, wordt teruggegeven aan een accu, en bij het accelereren wordt hergebruikt. Smart hybrid is alleen mogelijk bij de handgeschakelde modellen. Met een bagageruimte van maar liefst 267 liter heb je aanzienlijk meer ruimte dan in de Ignis van de eerste generatie. De nieuwste generatie van Suzuki Ignis modellen gaat vooral de concurrentie aan met de Fiat 500 en de Opel Adam.

Aandachtspunten als je Suzuki Ignis prijzen vergelijkt

Voordat je een Suzuki Ignis kopen gaat, wil je eerst weten wat je sowieso aan je auto wilt. Wil je benzine of diesel, een automaat of handgeschakeld, en welke opties moeten er in ieder geval op de auto aanwezig zijn? Denk aan cruise control, navigatie en rem-assistentie.
Denk voordat je een Suzuki Ignis kopen gaat ook na over je budget. Hoeveel een Suzuki Ignis occasion kost, is afhankelijk van het bouwjaar, de kilometerstand en de opties. Bij GasPedaal.nl hebben we het onderzoek al voor je gedaan. We hebben het aanbod van Suzuki Ignis occasions van online aanbieders en importauto's voor je verzameld en overzichtelijk op een rij gezet. Bekijk ook zeker de andere modellen van Suzuki.