NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Suzuki Occasions

4.646 occasions gevonden

Suzuki is een Japanse autofabrikant. Sinds de jaren vijftig is het merk actief met het maken van karaktervolle en praktische stadsauto's en terreinwagens. Suzuki's zijn doorgaans voorzien van compacte, zuinige motoren en staan bekend om hun goede betrouwbaarheid. Het merk verkoopt tegenwoordig ook (plug-in) hybrides die het brandstofverbruik nog verder drukken. De auto's zijn veelal verkrijgbaar tegen scherpe prijzen. Dit alles maakt de tweedehands modellen van het merk zeer aantrekkelijk. Ontdek op Gaspedaal.nl meer over Suzuki.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 2.078 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Over Suzuki motoren

De fundering voor het latere Smart wordt in de jaren zeventig gelegd door Mercedes-Benz, wanneer de Duitse autofabrikant het idee voor de stadsauto van de toekomst bedenkt. Ruim twintig jaar later pas komt de eerste Smart tot stand. Mercedes krijgt hierbij ondersteuning uit een onverwachte hoek. Nicolas Hayek van horlogemerk Swatch wil een revolutionaire stadsauto maken en zoekt in de jaren negentig naar een autofabrikant om mee in zee te gaan.

Revolutionair en elektrischNa een kortstondige samenwerking met Volkswagen die in niets uitmondt, komt Hayek bij Mercedes terecht en slaan beide partijen de handen ineen. Het doel is een vooruitstrevende, zeer praktische en hoogst personaliseerbare auto te maken. De Smart City-Coupé is het resultaat, een herkenbaar, stijlvol en bijzonder handige compacte tweezitter. In de jaren die volgen breidt Smart het modellengamma mondjesmaat uit. Vanaf 2020 verkoopt het in Europa enkel nog volledig elektrische auto's.

Recente Smart occasionsDe catalogus van Smart volgt als sinds de begindagen van het merk de filosofie van de auto's: klein en concreet. De kern van het hippe merk bestaat uit twee modellen: de ForTwo en de ForFour. Door de jaren heeft het ook andere modellen en bepaalde speciale varianten op de markt gebracht. Hieronder zie je welke tweedehands modellen van Smart je bij Gaspedaal.nl kunt vinden:  • Smart City-Coupé: De eerste auto van Smart is de City-Coupé. De tweezitter debuteert in 1998 en wordt tot en met 2004 gebouwd. Het is tevens de blauwdruk voor zijn opvolger, de ForTwo. Gedurende zijn leven wordt er een geopende versie van de City-Coupé geleverd in de vorm van de Cabrio. Dat niet alleen: er is kortstondig een heel aparte variant beschikbaar met de naam Crossblade, een frappant model zonder deuren, ramen en dak.


  • Smart ForTwo: De naam van de ForTwo geeft al weg dat hij bedoeld is voor slechts twee inzittenden. Het is het kleinste model van Smart en vormt sinds zijn debuut in 2004 de belangrijkste en populairste auto die het merk te bieden heeft. Net als zijn voorloper is de ForTwo geleverd als driedeurs hatchback en tweedeurs cabriolet.


  • Smart ForFour: De ForFour maakt zijn debuut in 2004 en is de grote broer van de ForTwo. De vierzitter wordt echter niet in de Smartville fabriek gemaakt: de eerste generatie wordt door NedCar gebouwd in Nederland, terwijl de tweede generatie in de Renault Twingo fabriek in Slovenië in elkaar gezet wordt.


  • Smart Roadster: Smart biedt van 2003 tot en met 2006 een tweezits sportwagen: de opvallende Roadster. Hij wordt geleverd als cabriolet en coupé en is voorzien van een milde 0.7 liter driecilinder die goed is voor maximaal 82 pk. Er is ook een Brabus-versie die 100 pk levert.
Elektrische Smart occasionsHet mag geen verrassing heten dat Smart er vroeg bij is op het gebied van elektrificatie. Voordat het merk op poten wordt gezet, heeft Hayek al ideeën om het eerste productiemodel een hybride aandrijflijn te geven. Dit komt er niet van, maar vanaf 2012 zijn de Smart ForTwo en ForFour verkrijgbaar met een volledig elektrische aandrijflijn, ook wel bekend als Electric Drive. Smart maakt enkele jaren later een rigoureuze beslissing: vanaf 2020 worden alleen nog volledig elektrische auto's gebouwd voor Europa. Sindsdien gaan de modellen door het leven als EQ ForTwo en EQ ForFour.