Mazda 323 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
124 resultaten

Tweedehands Mazda 323

De Mazda 323 werd onder drie verschillende namen uitgebracht door de Japanse autofabrikant. In het eigen land werd het voertuig gepresenteerd als de Mazda Familia. In de Verenigde Staten kon men kennis maken met dit model onder de naam Mazda GLC en in Europa mochten we de naam Mazda 323 gebruiken. Een model dat zich in hetzelfde segment als de Mazda 323 bevindt is de Volkswagen Golf. Ook hiervan zijn er nog vrij veel occasions uit dezelfde periode, rond 1978. Deze heeft een carrosserie die erg lijkt op de Mazda 323. Hierdoor was dit eerste Japanse model in Europa niet erg succesvol. VW bleek hiervoor te sterk. Uiteindelijk gaat het allemaal om dezelfde auto, welke inmiddels al niet meer in productie is sinds 2003.

Verdere generaties

De eerste Mazda 323 kon het niet winnen van de Volkswagen Golf op de Europese markt, maar de opvolgende generaties waren zeker wel succesvol. De tweede generatie werd gemaakt vanaf 1980 en deze werd immens populair in ons land. Vervolgens kwam er een nieuw model in 1985 en vooral deze occasion is erg populair in het aanbod op GasPedaal.nl. We hebben het dan ook over de Mazda 323 die er het meest sportief uitziet voor een auto uit die tijd. Deze auto bleef dan ook het langst in productie.

De sportieve derde versie

Met de derde versie van de Mazda 323, welke ook als stationwagen werd uitgebracht, kon het Japanse merk deelnemen aan de rallysport. Het is dan ook duidelijk dat dit het meest sportieve model is die nog steeds te vinden is onder de Mazda 323 occasions. Onder de tweedehands Mazda 323 modellen kan je verschillende motoruitvoeringen vinden. Je kunt kiezen voor een 1,6 liter turbo benzinemotor met een prestatievermogen van 150 pk, maar er is ook een diesel beschikbaar met een maximale cilinderinhoud van 1,7 liter. Later, in de minder populaire vierde generatie, werden er weer aanpassingen gemaakt in de motoren.

De nieuwste Mazda 323 occasions

De allerlaatste generatie ging in 1998 in productie en werd nog tot 2003 gemaakt. Deze generatie, de Mazda 323 VI, is er in meerdere uitvoeringen. Alle uitvoeringen zijn sedans die geplaatst kunnen worden in de middenklasse. Als je interesse hebt in een Mazda 323 occasion uit de laatste generatie, dan kan je kiezen uit de Sportive, de Comfort en de Exclusive. Deze sedans werden in eerste instantie met vier motorvarianten geleverd, maar in het jaar 2000 kwam er nog een extra optie bij, namelijk een 2,0 liter turbodiesel.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.