Smart ForFour Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
396 resultaten

Tweedehands Smart Forfour

Eigenlijk werd de smart forfour op de markt gezet om de gaan concurreren met de populaire Ford Fiesta en de Volkswagen Polo. Deze modellen zijn maar moeilijk te verslaan, maar Smart was van mening dat dit best mogelijk was wanneer het merk op de markt zou komen met een iets grotere auto. Het model moest een beetje de uitstraling van een MVP hebben, maar nog altijd heel compact zijn. Uiteindelijk werd zo de smart forfour op de markt gezet en al snel bleek dat het enorme succes van de Smart ForTwo bij lange na niet bereikt kon worden met deze grotere uitvoering. De positie van concurrent van de twee modellen werd ook al niet bereikt. De smart forfour heeft een bijzonder eigenzinnig en uniek design en dit bleek voor de markt net even té te zijn.

De smart forfour

De smart forfour sloeg niet zo goed aan op de markt als werd verwacht door het merk. De markt verwachtte enkel zeer kleine auto’s van het merk en een grotere uitvoering werd niet zo gewaardeerd. Het merk was zelfs al plannen aan het maken om ook een SUV te gaan produceren, maar deze schets werd direct van tafel geveegd. De smart forfour is als tweedehands model wel populair. Dit zou erop kunnen wijzen dat de nieuwe smart forfour gewoon op een verkeerd moment op de markt werd gezet. Aan de andere kant kan het er ook op wijzen dat men eerst bewijs wilde van de kwaliteit van deze nieuwe smart-telg voordat men bereid was er daadwerkelijk eentje aan te schaffen. De smart forfour is kwalitatief namelijk erg goed en vooral ook heel betrouwbaar.

De kwaliteit van Mitsubishi

De smart forfour is niet volledig van de schets af aan nieuw ontworpen. Deze staat namelijk op het onderstel van de welbekende Mitsubishi Colt. Veel zaken tussen de tweedehands smart forfour en de gebruikte Mitsubishi Colt komen dan ook met elkaar overeen en ook de kwaliteit is vergelijkbaar. De smart forfour werd op de markt gezet in drie uitvoeringen in de basis, namelijk de passion, de pulse en de pure.

Veel verschillende motoren

Een tweedehands smart forfour kan van een diversiteit aan motoren voorzien zijn. In totaal werden er twee dieselmotoren gebruikt tijdens de productie en maar liefst vijf verschillende benzinemotoren. De smart forfour occasions uit de eerste lading hebben allemaal een 1,1 liter motor, een 1,3 liter motor of een 1,5 liter motor. Vanaf 2005, dus eigenlijk al een jaar na het presenteren van de eerste smart forfour, werd er ook een 1,0 liter aan het assortiment toegevoegd.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.