NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Suzuki Alto Occasions

509 occasions gevonden

Als de Suzuki Alto in 1981 op de markt verschijnt is de trend gezet. Vanaf de eerste generatie tot de vijfde, die in 2015 het licht uitdoet, is de Suzuki Alto een succes in Nederland. Het recept: combineer kleine buitenmaten met voldoende ruimte voor vier volwassen en voeg er vervolgens een zuinige benzinemotor aan toe. Het resultaat: op iedere straathoek vind je wel een Alto. De eerste generaties worden uitgerust met een 40 pk 0.8-liter driecilinder, na 1994 is dat een 1.0-liter viercilinder, die goed is voor 54 pk en in de laatste generatie zelfs 68 pk.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Een tweedehands Suzuki Alto: een uiterst betrouwbare stadsauto

Al vanaf begin jaren 1980 is de Suzuki Alto een populaire verschijning op de Nederlandse wegen. Ook in het buitenland is de Suzuki Alto al jarenlang een vaste waarde in de kleinste klasse. Deze wereldwijde populariteit is niet zonder reden: met zijn grote wendbaarheid, lichte gewicht en kleine draaicirkel is een tweedehands Suzuki Alto uitermate geschikt voor gebruik in kleine, drukke straten. De stad is dan ook de natuurlijke habitat van de Alto. Dankzij de compacte buitenmaten van de Alto kun je makkelijk inparkeren, al lever je natuurlijk wel in op bagageruimte. De kofferbak van de Alto is dan ook een stuk kleiner dan die van sommige andere Suzuki modellen, zoals de Suzuki Ignis of de Suzuki Vitara. Voor de wekelijkse boodschappen voldoet de bagageruimte echter prima.

Een tweedehands Suzuki Alto combineert zijn compacte frame met een 1,0 liter driecilindermotor van 50 kW/68 pk. Op het gebied van schakelsystemen heb je de keuze tussen een handgeschakelde vijfbak of een viertrapsautomaat. De meeste Suzuki Alto modellen zijn voorzien van stuurbekrachtiging, ook het goedkopere Base model. Houd er wel rekening mee dat niet alle Suzuki Alto occasions voorzien zijn van airconditioning. Dit is enkel inbegrepen bij de Comfort Plus-versie. Bij andere Suzuki Alto modellen is de airco tegen een meerprijs verkrijgbaar.

De goedkope Suzuki Alto is verrassend zuinig en duurzaam

Laten we eerlijk zijn: op het terrein van zuinig rijden is er geen enkele auto op fossiele brandstof die het wint van elektrische auto's of hybride modellen. Hier staat echter tegenover dat dit soort modellen een hoge aanschafprijs hebben. Gelukkig zijn er ook auto's op fossiele brandstof die relatief zuinig rijden. De goedkope Suzuki Alto is er daar zeker één van. Sterker nog, deze auto is een van de zuinigste auto's op fossiele brandstof van dit moment. Suzuki Alto occasions kunnen dankzij hun lage gewicht en compacte motor namelijk wel 30 tot 32 kilometer rijden op één liter brandstof. Dat is een stuk zuiniger dan de gemiddelde benzineauto, want deze rijdt namelijk slechts 1 op 14.

Goedkoper dan een Suzuki Alto occasion wordt het niet

De aanschaf van een auto is vaak een flinke investering, en daardoor niet voor iedereen toegankelijk. Dat moet anders, moet Suzuki gedacht hebben. Dat is zeker gelukt: met een nieuwprijs van nog geen acht mille is een Suzuki Alto kopen een van de goedkoopste opties op de Nederlandse markt, en de Suzuki Alto prijs op GasPedaal.nl is natuurlijk nog een stuk lager! Suzuki Alto kopen? Dan zit je hier helemaal goed.

Meer Suzuki Alto modellen

Bekijk ook Suzuki Alto occasions of meer informatie over de Suzuki Alto op AutoTrack en Suzuki Alto occasions op AutoWereld.

Populaire zoekopdrachten