Mitsubishi ASX Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
581 resultaten

Tweedehands Mitsubishi ASX

De Mitsubishi ASX is een compacte crossover MPV, die sinds 2010 op de markt is. Het is de ‘spirituele’ opvolger van de Mitsubishi Space Star, die tot 2005 werd gebouwd in het Nederlandse Born. Dat was een MPV, maar nadat die uit productie was genomen, had Mitsubishi geen auto meer in dat modelsegment tot de ASX zijn opwachting maakte. In 2012 kreeg de ASX een kleine facelift.

De Mitsubishi ASX kent een beperkt aanbod. Hij is alleen leverbaar met een 1,6-liter benzinemotor met 117 pk en een 1,6-liter diesel met 114 pk. Tot 2014 was de dieselversie uitgerust met een 1,8-litermotor, de DI-D met 115 pk. Voor de facelift in 2012 noemde Mitsubishi de verschillende uitvoeringen Inform, Intense en Instyle, waarbij de Inform niet als diesel verkrijgbaar was. Er was ook een Intro Edition, die ondanks het tijdelijke karakter van zijn naam tot aan de facelift leverbaar bleef. Na 2012 heetten de ASX-varianten Inform, Invite, Intense en Instyle. Sinds 2014 is de Inform vervangen door de Entry en een jaar later werd de Intense vervangen door de Bright. Elke ASX heeft een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak. Het model is nooit leverbaar geweest met automaat. Tussen de ASX van voor en na de facelift zijn de verschillen gering. Het jongste model kreeg een andere grille en de voor- en achterbumper werden geretoucheerd. Ook werd de achterwielophanging aangepakt, waardoor het weggedrag licht verbeterde.

De Mitsubishi ASX als occassion

De Mitsubishi ASX is geen enorm succesnummer geworden. Dat valt deels te verklaren uit het feit dat Mitsubishi in het crossover/MPV-segment eigenlijk weer opnieuw moest beginnen nadat het er jaren afwezig was geweest. Een andere reden is dat de ASX een nogal ondergewaardeerde auto is. Niet terecht, want hij is ruim (vooral de kofferbak is lekker groot), comfortabel en kent een aardige standaarduitrusting. Opwindend is hij in geen enkel opzicht, maar het model is wel enorm betrouwbaar gebleken. De versie met 1,6-liter benzinemotor is voor normaal gebruik krachtig genoeg. Gelukkig maar, want diesels zijn zeer zeldzaam. Opvallend is dat het occasionaanbod redelijk is, maar grotendeels te vinden is bij autodealers – niet alleen die van Mitsubishi. Het moet dus mogelijk zijn een goed onderhouden exemplaar te vinden met een aantrekkelijke garantie. Op GasPedaal.nl staat een ruim aanbod van de Mitsubishi ASX. Kijk ook naar rivalen als de Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan, Renault Koleos, Opel Meriva, Ford C-Max of Renault Captur.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.