NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Mitsubishi ASX Occasions

245 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 69 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Mitsubishi ASX modellen: de derde generatie RVR

Een Mitsubishi ASX occasion is de Europese versie van de derde generatie van de Japanse Mitsubishi RVR. Deze auto is een subcompact cross-over Sports Utility Vehicle (SUV) van de Japanse bouwer Mitsubishi. De naam RVR wordt daarbij enkel nog gebruikt in Japan, Zuid-Korea en Canada. In de meeste markten, waaronder Europese landen, gebruikt men de benaming Mitsubishi ASX. Alleen in de VS, Argentinië en Indonesië rijdt de Mitsubishi Outlander Sport. In Puerto Rico en Brazilië rijden zowel de ASX als de Outlander.De toevoeging ASX bij een tweedehands Mitsubishi ASX staat voor Active Sports Crossover. De derde generatie RVR wijkt hiermee af van zijn beginontwerp van 1991, een compacte Multi-Purpose Vehicle (MPV), dat in Europa Space Runner wordt genoemd.Overzicht van Mitsubishi ASX modellen

Mitsubishi ASX occasions zijn gebaseerd op Mitsubishi Concept-cX, het prototype dat voor het eerst getoond wordt op de Motor Show van Frankfurt in 2007. Het idee is om het langere platform van de Outlander te gebruiken voor minder (vijf) passagiers, waarbij onderdelen van de langere versie hergebruikt worden. Zo keert Mitsubishi terug naar kleinere en efficiëntere voertuigen ten nadele van grotere, truck-achtige designs (waarvoor in Japan in veel gevallen extra belasting wordt geheven).De Europese basismotor is de Mitsubishi 4A92 1.6 benzine, die in het modeljaar 2015 vervangen wordt door de PSA DV6C. In Europa en Australië wordt daarnaast ook nog de 4N13 1.8 dieselmotor met directe injectie als optie aangeboden. Deze Europese ASX wordt in maart 2010 gepresenteerd op de Motor Show van Genève. De eerste facelift is in maart 2013 een feit, en maakt bepaalde kenmerken van de Euro-uitrusting (eertijds een limited edition) standaard, zoals een panoramisch voorvenster, lichtsensoren en gps-navigatie met bluetooth-connectiviteit. Je kunt sinds februari 2014 twee varianten van deze Mitsubishi ASX kopen: de 2WD en de 4WD. Naast de Euro (2012) zijn er nog drie andere beperkte edities: de Designer Edition (2014), de Orange Edition (2016) en de Adventure (2017).

Een derde facelift vindt plaats in 2019, waarbij de voorkant van een tweedehands Mitsubishi ASX herzien wordt volgens de nieuwe designtaal 'Dynamic Shield'. Onder andere het Smartphone Display Link infotainment-systeem wordt herzien.Wat is de Mitsubishi ASX prijs?

Een nieuwe Mitsubishi ASX kopen kun je vanaf 29.990 euro. Daarvoor krijg je het basismodel van de ASX Pure. Basismodellen van de Intense en de Instyle kosten respectievelijk 32.990 en 34.990 euro. Alle versies maken ondertussen gebruik van een 2.0 benzinemotor van 150 pk. De Mitsubishi ASX prijs voor Mitsubishi ASX occasions schommelt tussen de 6.000 en 32.500 euro.

Meer Mitsubishi Asx modellen

Bekijk ook Mitsubishi Asx occasions of meer informatie over de Mitsubishi Asx op AutoTrack en Mitsubishi Asx occasions op AutoWereld.