Ford Cougar Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
12 resultaten

Tweedehands Ford Cougar

De tweedehands Ford Cougar werd oorspronkelijk gemaakt voor de Amerikaanse markt. Uiteindelijk werd besloten dat dit model toch ook naar de Europese markt zou gaan en speciaal hiervoor werd het model wat aangepast. Zo heeft de Europese Ford Cougar een ander onderstel en andere remmen. Het uiterlijk werd ook wat meer afgestemd op de smaak van de gemiddelde Europeaan. De achterlichten, de koplampen en de grille werden aangepast. De coupé had een sportieve uitstraling met mooi afgeronde lijnen en een modern interieur. Het interieur in de Europese versie staat wel bekend om de piepjes en kraakjes. Dit komt vooral omdat het plastic in de auto niet is gemaakt voor de hobbelige wegen die we in Europa kennen.

Verschillende motoren in de Ford Cougar

Er werden meerdere motoren gebruikt in de Ford Cougar. Wanneer je interesse hebt in een tweedehands Ford Cougar, dan zijn er twee verschillende benzine uitvoeringen beschikbaar. Op de eerste plaats is er een 2,0l uitvoering met vier cilinders. Deze uitvoering levert een vermogen van 130 pk. Daarnaast is er een 2,5l V6 te vinden onder de Ford Cougar occasions. Deze levert een vermogen van 170 pk. De tweedehands Ford Cougar modellen staan niet bekend als auto’s die sportieve prestaties leveren, maar langzaam zijn ze ook zeker niet. De snelste uitvoering bereikt de 100 km/u vanuit stilstand in een tijd van 8,6 seconden. Alle uitvoeringen werden standaard geleverd als handgeschakelde 5-versnellingsbak. Optioneel kon de Ford Cougar met de V6 motor ook worden geleverd als 4-traps automaat.

Populair om het uiterlijk

Op de Amerikaanse markt werd de Ford Cougar goed ontvangen en dit was dan ook reden om de auto aan te passen aan de normen van de Europese markt. De Amerikaanse fabrikant deed er alles aan om de auto goed passend te maken voor de Europeaan. Aanvankelijk werd de auto dan ook goed ontvangen op de markt, maar uiteindelijk bleek alleen de uitstraling van de Ford Cougar goed in de smaak te vallen. Toen men er eenmaal achter kwam dat de prestaties niet zo sportief waren als het uiterlijk doken de verkoopcijfers direct naar beneden. Hierdoor werd de productie voor de Europese markt na drie jaar alweer gestaakt.

Wel geliefd als occasion

De tweedehands Ford Cougar is zeker wel in trek. Dit heeft vooral te maken met de goede betrouwbaarheid van de auto en daarnaast nog altijd met de sportieve look. Daarbij komt als voordeel dat de meeste tweedehands Ford Cougar modellen heel betaalbaar zijn.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.