NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Ford Mustang Occasions

421 occasions gevonden

De Ford Mustang is een van de meest iconische auto's ter wereld. Al decennia lang maakt hij miljoenen liefhebbers blij met zijn spetterende rijgedrag en ronkende motoren. Door de jaren zijn er talloze uitvoeringen van de Mustang verschenen, van vrij tamme tot ronduit krankzinnige modellen. Als een van de smaakmakers van autoland stelt de succesformule nog altijd niet teleur. Ontdek op Gaspedaal.nl meer over Ford Mustang occasions.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 174 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Ford Mustang

Het is een understatement de Ford Mustang een succes te noemen. Sinds zijn debuut in 1964 zijn er zes generaties geproduceerd die gezamenlijk meer dan tien miljoen keer zijn verkocht. Hij is verschenen als tweedeurs coupé, tweedeurs cabriolet, tweedeurs fastback en driedeurs hatchback. De Mustang is een ‘pony car’ in hart en nieren: betaalbaar, stijlvol en tegelijkertijd lekker sportief. De sportiviteit is behoorlijk uit de hand gelopen. In de juiste uitvoering doet hij niet onder voor de gemiddelde supercar. Het design van het achterwielaangedreven strijdros is door de jaren herkenbaar gebleven. 

Generaties Ford Mustang op een rij


De Ford Mustang is door de jaren veelvuldig onder het mes gegaan. Oorspronkelijk wordt hij gebaseerd op de Ford Falcon, later (1974-1978) vormt de Ford Pinto de basis van de iconische sportwagen. Daarna staat de Mustang, net als onder meer de Thunderbird en Durango, lange tijd op het Fox-platform. Vanaf 2005 bouwt Ford hem op een toegewijd platform om de kwaliteiten van de auto te optimaliseren. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende generaties Ford Mustang.

 • Eerste generatie (bouwjaren 1964-1973): coupé, cabrio en fastback met zes- en achtcilinders.

 • Tweede generatie (bouwjaren 1974-1978): coupé en hatchback met vier-, zes- en achtcilinders. 

 • Derde generatie (bouwjaren 1979-1993): coupé, cabrio en hatchback met vier-, zes- en achtcilinders.

 • Vierde generatie (bouwjaren 1994-2004): fastback coupé en cabrio met V6 en V8-motoren.

 • Vijfde generatie (bouwjaren 2005-2014): coupé en cabrio met V6 en V8-motoren.

 • Zesde generatie (bouwjaren 2014 en later): coupé en cabrio met vier-, zes- en achtcilinders.


Ford Mustang occasions


De populariteit van deze iconische Ford is ook zichtbaar op Gaspedaal.nl, waar Ford Mustang occasions in allerlei soorten en uitvoeringen te vinden zijn. Vooral de eerste generatie van de Mustang komt tweedehands veel voor. Een instapmodel of de gespierde Mach 1, het staat er allemaal. Je vindt occasions waar nog flink aan gesleuteld moet worden, maar kunt evengoed een uitmuntend model kopen. Ford Mustang occasions uit de jaren negentig zijn eveneens goed vindbaar, zo ook exemplaren van na 2005. Krachtige motoren, sportief rijgedrag en een stoer uiterlijk maken het al decennia een blits bezit.

Extra krachtige uitvoeringen


Er is een onnoemelijk aantal uitvoeringen van de Ford Mustang geproduceerd, waaronder een behoorlijke verzameling performance-modellen. Hier een lijstje met typenamen waar je rekening mee moet houden als je meer pit van je Mustang verlangt:

 • Mach 1

 • SVT Cobra

 • SVO

 • Boss 302

 • Boss 351

 • Boss 429

 • GT350

 • GT500

 • Shelby


Prijzen Ford Mustang occasions


De prijzen van Ford Mustang occasions kunnen behoorlijk variëren afhankelijk van de uitvoering, het bouwjaar en – niet onbelangrijk – de staat waarin de auto verkeert. Klassiekers in topstaat kunnen eenvoudig meer dan €100.000 kosten, maar er zijn ook oldtimers te vinden die voor een fractie van die prijs van de hand gaan. Ook de performance-uitvoeringen hebben een hoog prijskaartje. Prijzen van Ford Mustang occasions zijn redelijk vergelijkbaar met rivaliserende modellen als de Chevrolet Camaro en Dodge Challenger.