Ford Taunus Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
7 resultaten

Tweedehands Ford Taunus

Wie kent de Ford Taunus niet? Lange tijd heeft dit voertuig symbool gestaan voor het merk. Het is dan ook een model dat erg lang in productie is geweest. De allereerste Ford Taunus werd uit de Duitse fabriek gereden in 1939. De allerlaatste werd gemaakt in 1966. Bijna 30 productiejaren zorgen er natuurlijk ook wel voor dat de auto goed bekend raakt. In deze jaren zijn zeker niet allemaal dezelfde modellen uit de fabriek komen rollen. Er werden meerdere uitvoeringen gemaakt in de middenklasse. De tweedehands Ford Taunus 12 M en de gebruikte Ford Taunus 15 M behoren tot de kleinste modellen die zijn uitgebracht. Deze kwamen begin jaren vijftig op de markt. De tweedehands Ford Taunus 17 M en de gebruikte Ford Taunus 20 M behoren tot de grootste modellen die zijn gemaakt. De Ford Capri werd gebouwd op een verkort chassis van de Ford Taunus.

Een rijke levensloop

Als je een tweedehands Ford Taunus wilt kopen via GasPedaal.nl, dan heb je een ruime keuze aan bouwjaren en uitvoeringen. Het model van het Amerikaanse Ford, dat gemaakt werd in Keulen in Duitsland, heeft namelijk een rijke levensloop. Deze begint met de Ford Taunus G93A. Deze eerste versie kreeg in Nederland al snel een bijnaam, namelijk ‘De Bochel’. In 1952 kwam de volgende generatie op de markt, de relatief kleine uitvoeringen, de 12 M en de 15 M. Deze kwamen in meerdere varianten, namelijk als combi, als cabrio en als sedan. De derde generatie kwam tien jaar later op de markt. Dit was de nieuwe generatie van de 12 M, welke ook in de eerdere drie uitvoeringen werd gepresenteerd. De laatste generatie werd gemaakt van 1966 tot 1970. De cabrio werd in deze generatie vervangen door een coupé.

De merknaam werd geschrapt

De tweedehands Ford Taunus is niet altijd voorzien van de merknaam op de auto zelf. Dit heeft te maken met het feit dat de merknaam op een gegeven moment werd vervangen door een logo. Dit zorgde er dan ook voor dat de Ford Taunus een werkelijk symbool werd in plaats van enkel een naam. De tweedehands Ford Taunus uit 1968 was de allereerste die een logo kreeg, welke op het radiatorrooster en op de achterkant te vinden was, in plaats van de naam.

De tweedehands Ford Taunus TC

Toen de Ford Taunus al uit productie was gehaald werd er een nieuwe productie opgezet voor een geheel nieuwe Ford Taunus. Dit is de tweedehands Ford Taunus TC, welke in productie werd genomen in 1970. Uiteindelijk bleef deze nog twaalf jaar in productie. De tweedehands Ford Taunus TC is te vinden als combi, sedan en coupé. Later werd de Taunus opgevolgd door de gebruikte Ford Sierra, en die werd op zijn beurt weer opgevolgd door de huidige tweedehands Ford Mondeo.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.