NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Ford C Max Occasions

569 occasions gevonden

De eerste C-Max verschijnt in 2003, als ruime variant van de Ford Focus. In 2007 vervalt de ‘Focus’ uit de naam, waarna de C-Max als zelfstandig model door het leven gaat. De eerste generatie is er alleen als vijfzitter, met een grote keuze in benzine- en dieselmotoren. De tweede generatie C-Max verschijnt in 2010, die ook als zevenzits Grand C-Max leverbaar is. Ook deze is leverbaar met een ruime keuze in motoren, waarbij er in 2015 ook een plug-inhybride wordt geleverd: de C-Max Energi. Na 2019 is het voorbij voor de C-Max.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 92 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De ruimte van een Ford C-Max occasion

Ford C-Max occasions zijn praktische ruimtewagens met een aangename hoge zit. Binnenin vind je overal handige opbergruimtes. Desgewenst kan je het middelste deel van de achterbank verwijderen om extra zitruimte voor grote volwassenen te creëren. En als dat nog niet genoeg mogelijkheden biedt, kan je een extra lange versie met een extra zitrij nemen. Dat is de Ford Grand C-Max uit de jaren 2015 tot en met 2019. Iedereen kan dus mee in deze Ford, inclusief oma en de labrador.

De eerste editie uit 2003 heet voluit Ford Focus C-Max. Dat is een verwijzing naar het model waar hij op is gebaseerd en waar hij veel techniek mee deelt. Modellen van 2007 en later heten kortweg C-Max. Ondanks de iets grotere hoogte en ruimte dan de reguliere Focus, beschikt een Ford C-Max occasion over dezelfde uitstekende stuur- en rijeigenschappen. De laatste C-Max rolt in 2019 uit de fabriek. De vraag naar multi purpose vehicles (MPV?s) is dan niet zo groot meer als vijftien jaar eerder.

Een tweedehands Ford C-Max kopen

Er valt veel te kiezen voor iemand die een tweedehands Ford C-Max wil kopen. Het aanbod is groot en gevarieerd. Dankzij de degelijk bouw van deze auto is het bijvoorbeeld mogelijk om een vroeg type - dus een Ford Focus C-max - met een flink aantal kilometers op de teller aan te schaffen voor relatief weinig geld. Erg snel zijn deze auto?s niet; de benzinemotoren leveren tussen de 100 en 145 PK en hebben tussen 11,2 en 12,9 seconden nodig om van 0 naar 100 kilometer per uur te accelereren. Wie naast ruimte ook aan snelheid en kracht hecht, doet er daarom beter aan om bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een Ford Grand C-Max 1.5 Ecoboost uit 2018 die met 182 PK in minder dan tien seconden dezelfde prestatie levert. De prijs van nieuwere en snellere modellen als deze Ford C-Max occasions ligt wel aanzienlijk hoger.

Het is overigens het eenvoudigst om een Ford C-Max occasion met een benzinemotor en een handgeschakelde versnellingsbak te kopen. De exemplaren met een dieselmotor of een automaat zijn zwaar in de minderheid. Hetzelfde geldt voor de hybride Ford C-Max 2.0 Plug-in Hybrid Titanium Plus.

Andere modellen dan een Ford C-Max occasion

Eigenlijk bestaan er - los van variaties in de aandrijving een het uitrustingsniveau - op de keper beschouwd maar twee modellen van de Ford C-Max occasion. Dat is in de eerste plaats de gewone en in de tweede plaats de Grand C-Max. Die is dertien centimeter langer. Maar wie een auto met een vergelijkbare technische basis wil kan ook uitwijken naar de reguliere Focus of een Ford Kuga. Laatstgenoemde auto is een SUV in dezelfde lijn als de Focus en de C-Max. Vind je een tweedehands Ford C-Max te groot of te klein? Kijk dan ook eens naar de kleinere Ford B-Max of de grotere Ford S-Max.

De kracht van een Ford C-Max occasion ten opzichte van vergelijkbare modellen van de concurrentie ligt in het sportieve rijgedrag, de uitstekende wegligging en de betrouwbaarheid. Laat dat je er niet van weerhouden om desondanks ook te kijken naar bijvoorbeeld een Opel Zafira of een Citroën C4 Picasso.