NL aanbod

EU aanbod

Ford Granada Occasions

1 occasions gevonden

Ford Granada - 2300 GL

€ 4.500

Ford Granada - 2300 GL

1977, 23.758km

Rijpwetering (ZH)

Vergelijk

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Ford Granada

Als je een tweedehands Ford Granada wilt kopen via GasPedaal.nl, dan kan je zoeken naar modellen vanaf 1972. In dit jaar kwam de allereerste generatie van de band afrollen. De laatste werd gemaakt in 1985, waardoor de productieperiode toch vrij lang is. De gebruikte Ford Granada werd met een risico op de Europese markt gebracht. Eerder werden de modellen uit de hogere klasse alleen aan de Verenigde Staten geleverd, vooral omdat de ingenieurs van mening waren dat deze voertuigen te hoog gegrepen waren voor de Europeanen. De Ford Granada werd speciaal voor de Europese markt ontwikkeld tijdens een samenwerking tussen ingenieurs uit Duitsland en Groot-Brittannië.

De eerste modellen op de markt

De eerste generatie werd geproduceerd vanaf 1972 tot en met het jaar 1977. De tweedehands Ford 20 M is de officiële voorganger van de gebruikte Ford Granada. Deze werd dan ook uit de productie gehaald vanaf het moment dat de eerste generatie van de Ford Granada werd gemaakt. Er werden binnen deze eerste generatie drie varianten gemaakt, namelijk een combi, een 4-deurs sedan en een 2-deurs sedan. Er werden ook wel enkele coupés van gemaakt, maar hiervan bleef het succes uit, waardoor er uiteindelijk maar erg weinig van gemaakt zijn. Het is dan ook niet eenvoudig om deze uitvoering nog te vinden, want het is een echt collectors item.

De tweede generatie van de Ford Granada

Wil je een tweedehands Ford Granada kopen uit de tweede generatie? Dan kan je kijken naar bouwjaren vanaf 1977 en doorlopend tot en met 1985. In dit jaar werd de laatste gemaakt. Deze werd ontworpen door Pininfarina. De Italiaanse invloed zorgde ervoor dat de auto een stuk slanker toonde. De tweedehands Ford Granada uit deze generatie is te vinden als combi en als sedan. Het model onderging in 1981 een kleine metamorfose. Ook werden er vanaf dat moment ook uitvoeringen gemaakt met een dieselmotor. De eerdere modellen zijn niet voorzien van een dieselmotor.

Het motorgebruik

De tweedehands Ford Granada modellen uit de eerste generatie, tot bouwjaar 1975, zijn voorzien van een V6 motor met een vermogen van 137 pk. Hierna werden er ook 4-cilinder motoren gebruikt voor de Ford Granada. De V6 motoren die voor de Ford Granada werden gebruikt worden toch gezien als de beste motoren voor het voertuig, al werd er op de nieuwmarkt ook wel gehoord dat de sportieve uitvoeringen, zoals de coupé, eigenlijk voorzien hadden moeten worden van een nog sterkere motor met wat meer pk. De opvolger van de gebruikte Ford Granada is te vinden bij de Ford Scorpio occasions.

Gaspedaal.nl

 / 

Ford

 / 

Granada