NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Ford Sierra Occasions

9 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Ford Sierra

Meer dan dertig jaar geleden werd de Ford Taunus na tientallen jaren uit productie gehaald. De tweedehands Ford Taunus is zeker nog wel te vinden op GasPedaal.nl, in meerdere uitvoeringen. De opvolger van deze auto is de Ford Sierra. De oudste tweedehands Ford Sierra komt uit bouwjaar 1983. In tien jaar tijd verschenen er twee generaties. De tweedehands Ford Mondeo is de directe opvolger van de tweedehands Ford Sierra. De Ford Sierra heeft diverse tweedehands modellen als goede concurrenten. Hiervoor kan je eens kijken bij de Opel Vectra occasions, bij de tweedehands BMW 3-serie en bij de gebruikte Audi 80.

De eerste generatie van de Ford Sierra

De Ford Sierra kreeg de achterwielaandrijving mee van de voorganger, de tweedehands Ford Taunus. Er werden drie verschillende varianten in de eerste generatie op de markt gebracht, namelijk een 5-deurs stationwagen, een 5-deurs hatchback en een 3-deurs hatchback. Er werden veel verschillende motoren gebruikt voor de Ford Sierra. Zo is er bijvoorbeeld een tweedehands Ford Sierra te vinden met een 1,3l 4-cilinder benzinemotor met een vermogen van 60 pk, maar je kan ook gaan voor een gebruikte Ford Sierra met een 2.0i 4-cilindermotor met een vermogen van bijna het dubbele, namelijk 115 pk. Een populaire uitvoering van de tweedehands Ford Sierra is de nog steeds heel sportieve Ford Sierra 2.8i XR4x4. Deze is voorzien van 4WD en is te vinden vanaf bouwjaar 1985.

De meest sportieve uitvoeringen

Onder de tweedehands Ford Sierra modellen zijn ook twee extra sportieve uitvoeringen te vinden. We hebben het dan over de gebruikte Ford Sierra RS Cosworth en over de reeds genoemde tweedehands Ford Sierra 2.8 XR4i. De Cosworth is alleen op de markt verschenen als een 3-deurs hatchback. Wanneer je gaat voor deze uitvoering, dan krijg je een tweedehands Ford Sierra met een 2,0l turbomotor met 4 cilinders. Deze levert een vermogen van 204 pk. De tweedehands Ford Sierra 2.8 XR4i is voorzien van een 2,8l V6 motor met een vermogen van 150 pk. Er werden overigens nog meer motoren gebruikt in de Ford Sierra. Alleen de krachtige motoren werden ook als automaat geleverd. Alle andere uitvoeringen zijn handgeschakeld.

Meerdere metamorfoses

Als je kijkt naar de tweedehands Ford Sierra modellen, dan zie je dat de auto door de jaren heen toch wel wat (kleine) metamorfoses heeft ondergaan. In 1987 vond de eerste plaats, waarbij de vierkante koplampen werden vervangen door horizontale koplampen. In dit jaar verscheen ook de sedan voor het eerst. In 1990 werd de Ford Sierra nog eens gemoderniseerd. Later werd de Sierra opgevolgd door de Ford Modeo occasions.