Ford Puma Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
868 resultaten

Tweedehands Ford Puma

De Ford Puma kwam in 1997 bij de Nederlandse autodealers terecht als een coupé. Uiteindelijk werd dit model van het Amerikaanse Ford tot 2002 aan ons land geleverd. De tweedehands Ford Puma valt binnen hetzelfde segment als de veel eerder verschenen Ford Fiesta. Het is zelfs zo dat de tweedehands Ford Puma de basis vindt in de Ford Fiësta, en wel in de vierde generatie van dit model. Dit is de generatie die werd gemaakt tussen 1995 en 2002. Dit betekent dat de gebruikte Ford Puma een klasse lager ligt dan verreweg de meeste andere coupés. Het is dan ook zo dat de concurrentie van de auto allemaal te vinden is in een hogere klasse. Hierbij valt te denken aan de tweedehands Citroën Xsara Coupé, de gebruikte Opel Astra Coupé, de Opel Tigra en de Renault Mégane Coupé occasions. Uniek aan de tweedehands Ford Puma is wel dat deze voor veertig procent handmatig werd gemaakt om vanwege afwijkende design en de vrij kleine productieaantallen.

De diverse motoruitvoeringen

In de jaren dat de Ford Puma in Nederland te verkrijgen was, verscheen deze met drie verschillende motoren. Een gebruikte Ford Puma is altijd voorzien van een 4-cilinder motor. Tot het jaar 2000 werden de modellen gemaakt met een 1,4l motor. Deze levert een vermogen van 90 pk. Vervolgens werd er een 1,6l motor in gebruik genomen, met een vermogen van 103 pk. De reeks wordt afgesloten met een 1,7l motor met een vermogen van 125 pk.

De sterkere motoren zijn populairder

Wanneer we kijken naar de populariteit van de tweedehands Ford Puma modellen, dan zien we toch dat de twee sterkere motoren aanzienlijk geliefder zijn. Het is dan ook zo dat de 1,4l motor eigenlijk van aan de zwakke kant is voor een sportieve wagen zoals de Ford Puma. Deze hoort eigenlijk niet uitgerust te zijn met een motor die vergelijkbaar is met de motor van de tweedehands Ford Fiësta.

Altijd een 5-versnellingsbak

Alle uitvoeringen van de tweedehands Ford Puma zijn 5-versnellingsbakken. Er werden uitsluitend handgeschakelde modellen op de Nederlandse markt gezet, waardoor de echte automaatrijders niet de optie hebben om een gebruikte Ford Puma te gaan besturen. De tweedehands Ford Puma is vooral erg populair onder de jongere generatie bestuurders die een sportieve en veilige auto willen hebben. Er moet wel wat worden ingeleverd op de bagageruimte. Deze is wat kleiner dan gemiddeld met een inhoud van 240 liter. Voor een coupé is dit overigens helemaal niet slecht.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.