Fiat Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
14230 resultaten

Tweedehands Fiat

De wortels van het Italiaanse Fiat (Fabbrica Italiana Automobili Torino) gaan terug tot 1900. Daarmee behoort het tot de oudste automerken ter wereld. Fiat is vooral groot in kleine auto's. Bijna iedereen kent de klassieke Fiat 500 en de iets grotere 600 uit de jaren vijftig wel. Met de moderne versie van dit model speelt het merk sinds 2007 succesvol in op de retrotrend. Een ander beroemde Fiat is de Panda, die sinds zijn introductie in 1980 vrijwel ongewijzigd 23 jaar lang in productie bleef. Ook zijn opvolger uit 2003 doet het goed bij het koperspubliek, misschien wel mede omdat het model een jaar na zijn introductie werd gekroond tot Auto van het Jaar.

Wat groter dan de Panda is de Uno, die werd in 1994 afgelost door de Punto. De Punto gaat in verschillende verschijningsvormen (Fiat Grande Punto en Fiat Punto Evo) ook alweer vele jaren mee. Opnieuw een stapje groter vonden we de afgelopen tientallen jaren modellen als de Ritmo, Tipo (en zijn sedanversie Tempra), Bravo en de Stilo. Hoewel de kracht van het merk ontegenzeggelijk in de compacte klasse ligt, zijn ook dit allemaal modellen waarmee Fiat in ons land (en Europa) om de grote aantallen meespeelt. Dat is wel anders in de hogere middenklasse, waarin Fiat het bijvoorbeeld geprobeerd heeft met de Croma. Dit model behoorde tot het zogenaamde Tipo 4-project waaruit de technisch grotendeels identieke Alfa Romeo 164, Saab 9000 en Lancia Thema eveneens voortkwamen, maar de Fiat Croma was veruit het minst succesvol. De ruimte-auto Multipla (een MPV in de klasse van de Volkswagen Touran) is een vreemde eend in de bijt. Met zijn controversiële styling maakt hij lang na zijn verscheiden nog altijd de tongen los. De grootste Fiat is de Ulysse, deze MPV is ontwikkeld in samenwerking met Peugeot en Citroën.

Fiat Occasions

Zoek je een tweedehands Fiat? Dan kun je op Gaspedaal.nl je lol op met keuze uit talloze Fiat occasions. Vooral de populaire 500, Panda en Doblò zijn goed vertegenwoordigd.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.