NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Fiat Punto Occasions

517 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Fiat Punto brengt Italiaanse souplesse naar de stadsauto

De Fiat Punto mag op een warm welkom rekenen wanneer deze in 1993 wordt onthuld als vervanger van de verouderde Fiat Uno. In de geheel nieuwe Punto heeft Fiat een model dat er weer even tegenaan kan. Met een jeugdig en vreugdevol uiterlijk wint de Punto harten alom. De verkoopcijfers benadrukken dat: de Fiat Punto wordt tussen 1993 en 1999 liefst 3,5 miljoen keer afgezet. De eerste Punto is verkrijgbaar als drie- en vijfdeurs hatchback evenals cabriolet. De tweede generatie Fiat Punto die in 1999 debuteert wordt alleen nog geleverd als hatchback, in de varianten drie- en vijfdeurs. Daarmee is het een directe rivaal van onder meer de Volkswagen Polo en Renault Clio.

Daarna wordt het wat gecompliceerder met de Fiat Punto. Bij de derde generatie gaat het model op de schop: het bekende, hoekige design maakt plaats voor een meer bolvormig, stijlvol ontwerp. De grootste verandering vindt plaats bij de naam: de kleine Fiat heet voortaan Punto Grande. Wanneer dit model een facelift ondergaat in 2009, wordt de naam opnieuw veranderd ? ditmaal naar Fiat Punto Evo. Een laatste facelift in 2012 herstelt de balans weer, door de originele Fiat Punto benaming terug te brengen. In 2019 valt het doek voor goed voor de vijfdeurs Fiat Punto, nadat vier jaar eerder de productie van de driedeurs variant al was gestopt.

Fiat Punto occasion: van kleine tweecilinder tot snelle Abarth

Een Fiat Punto occasion is in allerlei smaken te krijgen. Dat begint al bij de motoren. De eerste Punto werd met een reeks benzine en diesel krachtbronnen geleverd die tussen de 55 en 135 pk produceren. Opmerkelijk is dat de eerste generatie Fiat Punto beschikbaar was met een zesversnellingsbak: een unicum voor die tijd, en ook tegenwoordig zie je dat nog zelden bij kleine stadsauto?s. De tweede generatie werd eveneens geleverd met kleine, relatief zuinige benzine- en dieselmotoren. Dit was tevens de eerste Fiat Punto die als opgepepte Abarth kon kopen. Ook de Grande Punto krijgt een verhitte Abarth uitvoering naast de gewone diesel- en benzinemodellen, plus een nieuwe en extra zuinige Multijet diesel. In latere jaren wordt het aanbod verder uitgebreid met de Multiair en kleine TwinAir-tweecilinder benzinemotoren.

De Fiat Punto is door de jaren in allerlei uitvoeringen op de markt gebracht, van luxe varianten tot sportieve modellen als de Abarth. Wanneer je een Fiat Punto occasion wilt kopen zal er daarom ongetwijfeld iets voor jou bijzitten. Dat geldt ook voor de transmissie opties: de Punto is geleverd met handmatige en automatische versnellingsbakken.

Hoeveel kost een tweedehands Fiat Punto?

De Fiat Punto is in wezen een vrij eenvoudige auto met weinig poespas, dus zijn tweedehands exemplaren niet duur. Vooral vroege modellen kun je al voor een habbekrats oppikken. Het aanbod aan Fiat Punto occasions onder de 2.000 euro is riant. De tweede generatie, die veel overeenkomsten vertoont met het origineel uit 1993, is eveneens al in deze prijsklasse te vinden. De prijs van een Fiat Grande Punto ligt wat hoger, maar niet veel: voor 3.000 euro kun je al een heel degelijk model kopen. De Abarth uitvoering is de uitzondering op de regel, maar nog steeds is het een erg betaalbare auto. Voor een bedrag van 10.000 euro kun je al een jonge en krachtige Fiat Punto Abarth kopen. Het aanbod aan deze modellen is wel beperkt. Dat is overigens voor modellen met een automatische transmissie niet anders. Het gros van de Fiat Punto occasions heeft een handbak. Driedeurs modellen zijn in de regel goedkoper dan Punto?s met vijf deuren.

Meer Fiat Punto modellen

Bekijk ook Fiat Punto occasions of meer informatie over de Fiat Punto op AutoTrack en Fiat Punto occasions op AutoWereld.

Uitvoeringen