Fiat Barchetta Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
23 resultaten

Tweedehands Fiat Barchetta

Een Fiat Barchetta is een voertuig dat gebouwd werd over een periode van tien jaren. De eerste werd op de markt gezet in het jaar 1995 en de allerlaatste werd in 2005 gemaakt. Het is een karakteristieke, compacte sportwagen die ook als occasion aardig gewild is. De naam van het voertuig is vooral opvallend door de schrijfwijze. Alle modellen die we kennen van Fiat van de laatste twee decennia, zoals bijvoorbeeld de gebruikte Fiat Cinquecento of de tweedehands Fiat Croma, worden allemaal met een hoofdletter geschreven, zoals je ook mag verwachten. Bij de Fiat Barchetta wordt het model geschreven in uitsluitend kleine letters.

De basis van de Fiat Punto

De tweedehands Fiat Barchetta vindt de basis in de gebruikte Fiat Punto en kan het best worden omschreven als een klein formaat roadster. Barchetta betekent vrij vertaald ‘bootje’ en dit is dan ook een verwijzing naar het ontwerp, dat moet lijken op een sportieve tweezitter. De term is al ver in het verleden ontstaan en had aanvankelijk betrekking op sportwagens. Er zijn meerdere uitvoeringen te vinden onder de tweedehands Fiat Barchetta modellen. In 2001 onderging het model namelijk een kleine metamorfose, onder meer door toevoeging van een derde remlicht. Ook in 2003 werd er een metamorfose uitgevoerd. Tweedehands Fiat Barchetta modellen van na dit jaar hebben onder meer andere bumpers aan zowel de voor- als de achterzijde en het front heeft een facelift ondergaan. Tot slot zijn er door de jaren heen diverse special editions op de markt geplaatst.

De beschikbare kleuren

Het is niet duidelijk waarom, maar in eerste instantie werd de tweedehands Fiat barchetta uitsluitend gemaakt in de kleur feloranje. Dit was voor in Nederland nog wel te doen, maar uiteindelijk werd de auto gewoonweg niet verkocht in deze kleur. De kleurkeuze werd gezien als onvoordelig. Hierdoor werd dan toch maar besloten om de Fiat Barchetta ook in andere kleuren te gaan maken. De kleuren zwart, zilvergrijs, felblauw en rood werden aan het assortiment toegevoegd. De best verkopende kleur bleek blauw te zijn.

De techniek

De Fiat Barchetta is voorzien van een 1.8 DOHC 16V VFD motor met een inhoud van 1747 cc. Deze levert een maximaal vermogen van 96 kW / 131 pk bij 6300 tpm. Er zijn uitsluitend benzine uitvoeringen op de markt gebracht, welke zijn voorzien van een sequentiële multipoint injectie. De tweedehands Fiat Barchetta heeft 8,7 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km/u te sprinten en bereikt een topsnelheid van 200 km/u. Het ledig gewicht bedraagt 1060 kilo. Er werden er in totaal bijna 58.000 van gemaakt, een flink aantal voor een model dat kan worden beschouwd als een opvolger van de zeer succesvolle Fiat 124 Spider.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.