Fiat Tipo Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
203 resultaten

Tweedehands Fiat Tipo

De tweedehands Fiat Tipo is via GasPedaal.nl te vinden vanaf bouwjaar 1988. In dit jaar werd dit Italiaanse model gepresenteerd als nieuw compact model in de collectie. Met het verschijnen van de Fiat Tipo verdween sucesvolle de Fiat Ritmo uit het assortiment. Deze kan dan ook worden gezien als de directe voorganger van de Fiat Tipo. Uiteindelijk werd de Fiat Tipo in 1995 weer opgevolgd door een nieuw model van de Italiaanse autofabrikant. De Fiat Bravo is de opvolger van de Fiat Tipo.

Verschillende uitvoeringen van de Fiat Tipo

De Fiat Tipo is niet volledig uniek in het assortiment van de fabrikant. Dit model deelt de bodemgroep namelijk met drie zustermodellen. Dit zijn de tweedehands Fiat Coupé, de gebruikte Fiat Marengo en de Fiat Tempra occasions. In de jaren dat de Fiat Tipo werd geproduceerd werden er meerdere varianten gemaakt. Twee keer werd het model aangepast. Daarnaast werden er meerdere motoren gebruikt. Zo kun je tweedehands Fiat Tipo modellen vinden met een vermogen van 70 pk, maar je kunt ook zoeken naar een uitvoering met een vermogen van 146 pk. Ook zijn er twee turbodiesels gebruikt voor de Fiat Tipo. In Nederland kennen we een uitvoering met een 1,4l en een 1,6l benzinemotor, een 1,7l diesel en een 1,9l turbodiesel. In de modellen vanaf 1991 werd ook een 2,0l benzinemotor gebruikt. Onder de uitvoeringen vinden we ook de tweedehands Fiat Tipo Suite en de gebruikte Fiat Tipo Sedicivalvole 2.0 16-klepper.

Compact en toch ruim

De tweedehands Fiat Tipo valt zeker binnen de compacte klasse en toch kun je in het interieur genieten van voldoende ruimte. Wanneer de achterbank volledig wordt neergeklapt ontstaat er een bagageruimte met een inhoud van maar liefst 1100 liter. Dit is bijzonder groot voor een auto uit de compacte klasse. Als je in een tweedehands Fiat Tipo stapt, dan heb je ook zeker niet het idee dat je in een compacte auto zit. Je hebt voldoende beenruimte, zeker voorin.

Terug op de markt

De allereerste Fiat Tipo kwam op de markt in 1988 en uiteindelijk bleef deze maar vijf jaar in productie. Iedereen dacht dan ook dat het gedaan was met dit model, maar niets bleek minder waar. In het jaar 2015 werd de Fiat Tipo opnieuw gepresenteerd. Je kunt dus nu ook via GasPedaal.nl op zoek gaan naar een jonge tweedehands Fiat Tipo. Deze nieuwe uitvoering van de Fiat Tipo wordt gemaakt als stationwagen en als sedan.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.