NL aanbod

EU aanbod

Fiat Freemont Occasions

3 occasions gevonden

Fiat Freemont - 1.9 jtd 140 7 pers urban word mee gereden

€ 13.500

Fiat Freemont - 1.9 jtd 140 7 pers urban word mee gereden

2012, 190.000km

Ede (GE)

Vergelijk

Fiat Freemont - 3.6 V6 AWD

€ 12.900

Fiat Freemont - 3.6 V6 AWD

2012, 199.835km

Emmen (DR)

Vergelijk

Fiat Freemont - 2.0 jtd 7 persoons

€ 9.495

Fiat Freemont - 2.0 jtd 7 persoons

2012, 207.424km

Boekel (NB)

Vergelijk

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Fiat Freemont

Fiat Freemont occasions zijn nog relatief nieuw. De eerste Fiat Freemont werd in 2011 gemaakt en tegenwoordig duurt de productie van deze modellen nog voort. De tweedehands Fiat Ulysse wordt onofficieel genoemd als directe voorganger van de gebruikte Fiat Freemont. Als verwant model wordt de tweedehands Dodge Journey genoemd. Dan zijn er natuurlijk ook nog directe concurrenten te noemen van de Fiat Freemont occasions. In dit rijtje horen onder meer de Mazda CX-9 occasions en de tweedehands Nissan Qashqai 2+2 modellen thuis. Daarnaast worden ook de gebruikte Honda CR-V, de tweedehands Mitsubishi Outlander en de Hyundai Santa Fe occasions als concurrenten van de tweedehands Fiat Freemont gezien.

Prestaties van de Fiat Freemont

De tweedehands Fiat Freemont zijn in de Toluca Chrysler fabriek gemaakt, welke gevestigd is in Mexico. De meeste modellen zijn uitsluitend voorzien van voorwielaandrijving, maar optioneel was de Fiat Freemont ook met 4wd te krijgen, waardoor ook deze zijn te vinden onder de Fiat Freemont occasions. Onder de standaard uitvoeringen zijn twee motoren te vinden, een diesel uitvoering en een benzine uitvoering. We hebben het dan over een 2.0 MultiJet diesel motor en een 3.6 V6 Pentastar benzine motor. Met de Fiat Freemont occasions mag je rekenen op een prestatievermogen die ligt tussen de 140 pk en de 280 pk, afhankelijk van de uitvoering. De afmetingen van de standaard Fiat Freemont occasions zijn behoorlijk, namelijk 4.888 x 1.878 x 1.698 meter (L x B x H).

Een robuuste SUV

De Fiat Freemont werd op de markt gepresenteerd als een Sports Utility Vehicle, SUV, van robuuste kwaliteit. Het grote publiek mocht voor het eerst kennis maken met deze SUV van Fiat tijdens de Autosalon van Genève. Direct was duidelijk dat het model de basis vindt in de tweedehands Dodge Journey. Dit heeft te maken met de nauwe verbondenheid tussen Fiat en Dodge. Fiat heeft namelijk een aanzienlijk belang in Chrysler, dat afkomstig is uit Amerika, en hierdoor kon het merk besluiten om Dodge, het dochtermerk van Chrysler, naar Europa te brengen. Fiat wilde de Dodge Journey op de Europese markt zetten, maar hier was Dodge nog niet lang bekend en zeker niet populair. Fiat wilde het model dus wel neerzetten op de Europese markt, maar dan onder de eigen naam. Dit werd de Fiat Freemont, die inmiddels ook als occasion te koop is.

Verkoop volgens plan

Er werd getwijfeld aan de plannen van Fiat om de Fiat Freemont in Europa te gaan verkopen, maar de verkoop verloopt naar wens. Fiat heeft zelf een verzoek bij Chrysler moeten indienen om de productie van de Fiat Freemont te verhogen naar een hoger aantal.

Gaspedaal.nl

 / 

Fiat

 / 

Freemont