Fiat 124 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
57 resultaten

Tweedehands Fiat 124

De Fiat 124 werd bijna twintig jaar lang geproduceerd. Dit betekent natuurlijk dat je via GasPedaal.nl uitstekennd op zoek kunt gaan naar een tweedehands Fiat 124 in diverse uitvoeringen en uit verschillende bouwjaren. De productie van de gebruikte Fiat 124 werd gestart in 1966 en pas in 1985 werd de laatste gemaakt. De Fiat 1500 wordt gezien als de voorganger van de Fiat 124. De auto is erg bekend om de klassieke eigenschappen die vooral te verbinden zijn aan roadsters.

Sedans en coupés

Er zijn zowel sedans als coupés te vinden in de 124-serie. Je hebt dan ook zeker een goede keuze als je een tweedehands Fiat 124 wilt kopen. Het meest opvallende model is wel de tweedehands Fiat 124 Spider. Deze is herkenbaar aan de steile voorruit, het stoffen dak dat geopend kan worden en het bijzonder strakke design. Deze populaire auto is er in meerdere uitvoeringen, waarbij er vooral intern, op het gebied van techniek, verschillen te vinden zijn. In de 19 jaren dat de Fiat 124 is geproduceerd is het uiterlijk namelijk vrijwel gelijk gebleven, op wat kleine details na.

De diverse uitvoeringen

De tweedehands Fiat 124 is door de jaren heen op het vlak van techniek wel wat veranderd. De productie werd gestart met een 1,4 l motor die een prestatievermogen van 90 pk leverde. Vervolgens werd er in het jaar 1979 een andere motor in de modellen gezet, welke 105 pk kon leveren. Het ging hier om een 1,6 l motor. Later werd er ook een model uitgebracht met een 2,0 l motor en een vermogen van 100 pk. Deze werd overigens onder een andere naam op de markt gezet, namelijk de tweedehands Fiat 2000 Spider. Daarna kwam er de gebruikte Abarth Fiat 124. Deze leverde 128 pk. Fiat besloot om dit model in 1982 niet meer te gaan maken, maar de productie van het model werd overgenomen en is hierna nog drie jaar lang geproduceerd onder een andere naam, namelijk die van Pininfarina.

Een sportieve wagen

De oudere Fiat 124 is uitsluitend uitgevoerd met een handgeschakelde versnellingsbak, maar vanaf het jaar 1979 werden er ook automaten van gemaakt. De auto valt echt onder de sportieve wagens uit zijn tijd en weet hiermee dan ook gemakkelijk liefhebbers van sportieve auto’s aan te spreken met de nostalgische charme. Er zijn nog aardig wat modellen, uit diverse bouwjaren, in omloop van de Fiat 124. Het hoeft dan ook zeker niet moeilijk te zijn om een tweedehands Fiat 124 te vinden.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.