Fiat Multipla Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
22 resultaten

Tweedehands Fiat Multipla

Als er een auto via GasPedaal.nl te vinden is die zichzelf op meerdere manieren op de kaart heeft gezet, dan is het wel de tweedehands Fiat Multipla. Het zijn niet allemaal positieve punten waar Fiat met dit model mee scoorde, maar het zette het model wel herkenbaar op de markt. Zo mocht de tweedehands Fiat Multipla worden gepresenteerd in het MOMA (Museum of Modern Art) in New York vanwege het bijzondere en zeer unieke interieur en exterieur van het model. Hierdoor mocht de auto gepresenteerd worden tijdens de tentoonstelling Different Roads - Automobiles for the Next Century. Deze werd georganiseerd in 1999 en draaide volledig om automodellen van de volgende eeuw.

Niet zo mooi

Een wat tegenvallende ‘prijs’ kreeg de Fiat Multipla occasion van MSN. Deze plaatste het model namelijk op de lijst van de vijftig meest lelijke auto’s die ooit daadwerkelijk op de markt waren verschenen. Het ging hierbij overigens wel uitsluitend om het allereerste model van de Fiat Multipla. Fiat dacht de automarkt te kunnen veroveren door een personenauto aan te bieden met drie zitplaatsen achterin en drie zitplaatsen voorin. Dit was uniek voor een personenauto en hiermee dacht Fiat met de tweedehands Fiat Multipla een hit te pakken. Het tegendeel bleek waar. Door de toevoeging van de extra stoel voorin moest de auto breder worden gemaakt dan standaard. Daarnaast is de auto relatief kort en is er een aparte vormgeving gebruikt. Het design zorgde dan ook voor tegenvallende verkoopcijfers. MSN hield het nog netjes door de tweedehands Fiat Multipla niet op 1 te zetten. TopGear deed dit wel en plaatste de Fiat Multipla op de eerste plaats en benoemde deze tot Lelijkste Auto 1999.

Het verdwijnen van het ‘lelijke’ model

Mooi of lelijk, het blijft natuurlijk altijd een kwestie van smaak. Toch bleek Fiat vatbaar voor alle kritiek (en de bijzonder tegenvallende verkoopcijfers), waarop werd besloten om dan toch maar een ander design te kiezen voor de tweedehands Fiat Multipla. Deze metamorfose werd in 2004 doorgevoerd. Dit betekende onder meer een andere voorzijde, een langere lengte een ‘gewone’ gladde neus.

Tussen 2004 en 2007

Als je de nieuwste uitvoering van de Fiat Multipla occasions wilt vinden, dan kan je op GasPedaal.nl zoeken naar de Fiat Multipla met een bouwjaar tussen 2004 en 2007. Vanaf 2007 worden de auto’s namelijk niet meer nieuw in Nederland geleverd. De auto’s werden niet overal uit de handel gehaald, maar vanaf maart 2007 is er geen nieuwe Fiat Multipla meer in ons land binnengekomen. De import is dan ook volledig gestaakt. Een directe concurrent van de Fiat Multipla, de Honda FR-V, heeft ook 2 zitrijen van 3 stoelen en is door het aantrekkelijkere uiterlijk een stuk succesvoller alhoewel de relatief hoge aanschafprijs de verkoopaantallen beperkte.

Zoek je naar andere 7 persoons auto's?

7 persoons auto kopen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.