Alfa Romeo Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
2202 resultaten

Tweedehands Alfa Romeo

Het Italiaanse merk Alfa Romeo (Società Anonima Lombarda Fabbrica Automobile – A.L.F.A.) werd in 1910 opgericht en vijf jaar later door de industrieel Nicola Romeo aangekocht.
Alfa Romeo verwierf al snel een reputatie als sportief automerk, dankzij deelname aan talloze autoraces na de Eerste Wereldoorlog. De legendarische Enzo Ferrari begon zijn loobaan bij het Milanese merk; hij was in de jaren twintig coureur bij Alfa Romeo voordat hij zijn eigen merk oprichtte. Alfa Romeo besteedde zijn raceactiviteiten in de jaren dertig uit aan het raceteam dat Ferrari in 1929 oprichtte, de Scuderia Ferrari.

Alfa Giuletta oldtimer

De productie van personenauto's kwam pas in de jaren vijftig goed op stoom. Het merk werkte daarbij samen met beroemde Italiaanse designers zoals Zagato, Bertone en Pininfarina. De Giulietta was vanaf 1954 de eerste op grote schaal succesvolle Alfa.
Modellen uit de jaren zestig, zoals de Alfa Romeo GTV Junior, de GTV Bertone, de Spider Duetto en de Giulia zijn ook nu nog gewilde oldtimers. Jongere modellen als de Alfa Romeo Alfetta, de GTV en de Giulietta (allemaal jaren tachtig) zijn momenteel populaire klassiekers, en dat zullen de modellen daarna, zoals de Alfa Romeo 33, de Alfa 75 en de Alfa 164, ongetwijfeld ook worden.

Alfa-Romeo 4C

Ook meer recente modellen als de Alfa Romeo 147 (Auto van het Jaar 2001), de Alfa Romeo 156 (Auto van het Jaar 1998) en de Alfa Romeo 166 hebben deze eigenschappen. Met hedendaagse modellen als de Alfa Romeo MiTo, de Alfa Romeo en in het bijzonder de sportauto's Alfa Romeo 8C, 4C en Alfa 4C Spider wekt Alfa internationaal nog steeds bewondering. Autoliefhebbers kijken reikhalzend uit naar het moment dat ook de Alfa's voor de gewone man weer achterwielaandrijving krijgen. Dat zal voor het eerst zijn met de nieuwe Alfa Romeo Spider die zijn techniek deelt met de nieuwe Mazda MX-5.

Alfa Romeo

Hier op Gaspedaal.nl vind je een groot aanbod Alfa Romeo occasions. Het aanbod is ruim en wisselt bovendien voortdurend. Veel mensen vallen voor de charmes van de Giulietta. Maar ook de 147, en Giulia worden veel aangeboden op Gaspedaal.nl.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.