3.280 occasions gevonden

Mail alert instellen
Sorteer op:

Alfa Romeo occasions

Het Italiaanse merk Alfa Romeo (Società Anonima Lombarda Fabbrica Automobile – A.L.F.A.) werd in 1910 opgericht en vijf jaar later door de industrieel Nicola Romeo aangekocht.
Alfa Romeo verwierf al snel een reputatie als sportief automerk, dankzij deelname aan talloze autoraces na de Eerste Wereldoorlog. De legendarische Enzo Ferrari begon zijn loobaan bij het Milanese merk; hij was in de jaren twintig coureur bij Alfa Romeo voordat hij zijn eigen merk oprichtte. Alfa Romeo besteedde zijn raceactiviteiten in de jaren dertig uit aan het raceteam dat Ferrari in 1929 oprichtte, de Scuderia Ferrari.

Alfa Giuletta oldtimer
De productie van personenauto's kwam pas in de jaren vijftig goed op stoom. Het merk werkte daarbij samen met beroemde Italiaanse designers zoals Zagato, Bertone en Pininfarina. De Giulietta was vanaf 1954 de eerste op grote schaal succesvolle Alfa.
Modellen uit de jaren zestig, zoals de Alfa Romeo GTV Junior, de GTV Bertone, de Spider Duetto en de Giulia zijn ook nu nog gewilde oldtimers. Jongere modellen als de Alfa Romeo Alfetta, de GTV en de Giulietta (allemaal jaren tachtig) zijn momenteel populaire klassiekers, en dat zullen de modellen daarna, zoals de , de Alfa en de Alfa , ongetwijfeld ook worden.

Alfa
Ook meer recente modellen als de (Auto van het Jaar 2001), de (Auto van het Jaar 1998) en de hebben deze eigenschappen. Met hedendaagse modellen als de , de en in het bijzonder de sportauto's Alfa Romeo 8C, 4C en Alfa 4C Spider wekt Alfa internationaal nog steeds bewondering. Autoliefhebbers kijken reikhalzend uit naar het moment dat ook de Alfa's voor de gewone man weer achterwielaandrijving krijgen. Dat zal voor het eerst zijn met de nieuwe Alfa Romeo Spider die zijn techniek deelt met de nieuwe Mazda MX-5.

Alfa Romeo tweedehands

Hier op GasPedaal.nl vind je een keur aan Alfa Romeo occasions. Het aanbod is ruim en wisselt bovendien voortdurend, waardoor de tweedehands Alfa Romeo van jouw keuze er vroeg of laat altijd bij zit.

Let op! Dit is de testomgeving van GasPedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.