Alfa Romeo Alfetta Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
10 resultaten

Tweedehands Alfa Romeo Alfetta

Het Italiaanse merk zette de Alfetta in 1972 voor het eerst op de markt. De eerste uitvoering was een sedan met een sportief uiterlijk. Het model kreeg niet overal dezelfde naam. De officiële Alfa Romeo Alfetta werd namelijk in de jaren veertig ook al gebruikt voor de raceauto’s van de Grand Prix. Later werd dit de uitvoering die ook voor particulieren beschikbaar werd, maar in Amerika werd het model verkocht als Alfa Romeo Sports Sedan. De directe voorganger van de Alfa Romeo Alfetta was de Alfa Romeo Berlina en de directe opvolger van dit model was de Alfa Romeo 90.

Verschillende uitvoeringen

De Alfa Romeo Alfetta werd uiteindelijk twaalf jaar lang geproduceerd, van 1972 tot 1984. In totaal werden er meer dan 430.000 van gemaakt, in acht verschillende uitvoeringen. Zo waren er de Alfa Romeo Alfetta 1800 en 1600, en de GT 1800 en GT 1600. Daarnaast verschenen ook de GTV 2000 en de 2000, de GTV 6 en de Turbo. Er zijn ook nog steeds tweedehands Alfa Romeo Alfetta GT modellen te vinden. Dit zijn de fastback coupé uitvoeringen van het model. De tweedehands Alfa Romeo Alfetta modellen zijn met name zo populair om het feit dat het om een relatief licht model gaat dat voorzien is van een zeer krachtige motor. Om dit feit kreeg de Alfetta ook deze naam.

De kleine Alfa

Als je een tweedehands Alfa Romeo Alfetta koopt, dan koop je eigenlijk een ‘kleine Alfa’. Dit is namelijk de vrije vertaling van Alfetta vanuit het Italiaans. De auto kreeg deze naam natuurlijk niet voor niets. De Alfa Romeo Tipo 159 was een racewagen die in de Formule 1 wereld zeer succesvol was. Deze kreeg de koosnaam ‘Alfetta’ en hieruit is de naam van de Alfa Romeo Alfetta weer ontstaan, ofwel de kleine (of bescheiden) uitvoering van de succesvolle raceauto.

Een tweedehands Alfa Romeo Alfetta

In 1972 werd de saloonversie op de markt gezet, een 4-cilinder model met een 1,8l motor. Deze versie is ook tweedehands nog altijd erg geliefd. Dit heeft op de eerste plaats te maken met het mooie interieur, waar Centro Stile verantwoordelijk voor was, maar ook met de unieke uitstraling van de voorzijde van de auto. Het valt je direct op wanneer je de gebruikte Alfa Romeo Alfetta ziet. Het model is voorzien van dubbele koplampen, ofwel tweelingkoplampen. In de Berlina uitvoering is ruimte voor vijf passagiers, waardoor deze Alfa Romeo Alfetta occasion ook wel gezien wordt als aantrekkelijke gezinsauto.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.