Alfa Romeo Montreal occasions

4 resultaten
 • car
  € 68.950
  Alfa Romeo Montreal - Coupé - 2.6 V8 - Zeer goede staat
  Bouwjaar: 1973, Km.stand: 22.776 km
  Benzine, 2593cc, 169kW, Handgeschakeld, Coupé, Rood, 2-deurs
  Goor (OV)
  Bron: AutoTrack, AutoWereld.nl
 • € 82.500
  Alfa Romeo Montreal -
  Bouwjaar: 1972, Km.stand: 12.078 km
  Benzine, 2593cc, 169kW, Handgeschakeld, Coupé, Rood, 2-deurs
  Uden (NB)
  Bron: AutoWereld.nl
 • € 95.000
  Alfa Romeo Montreal - Verde Medio, top restored, fully mechanically rebuilt, Class
  Bouwjaar: 1972, Km.stand: 48.405 km
  Benzine, Handgeschakeld, Coupé, Groen, 2-deurs
  Brummen (GE)
  Bron: AutoWereld.nl
 • € 78.500
  Alfa Romeo Montreal - Long term ownership, restored condition, stunning PRICE REDU
  Bouwjaar: 1975, Km.stand: 87.562 km
  Benzine, 2593cc, 169kW, Handgeschakeld, Coupé, Grijs, 2-deurs
  Brummen (GE)
  Bron: AutoWereld.nl

Tweedehands Alfa Romeo Montreal

De Alfa Romeo Montreal dankt de naam aan de allereerste presentatie. Het prototype van dit model van de Italiaanse autofabrikant werd voor het eerst gezien op de wereldtentoonstelling die in Montreal plaatsvond. Dit was in 1967. Het duurde vervolgens nog drie jaar voordat de productieversie verscheen. Deze werd gepresenteerd in 1970, tijdens de Autosalon van Genève. De sportwagen voor twee personen is ook als occasion bijzonder populair. Dit heeft vooral te maken met het bijzondere design, waarin de luchtinlaten te vinden zijn.

De unieke luchtinlaten

Veel mensen vallen voor de luchtinlaten die zich achter de deuren bevinden. Deze waren bedoeld om daadwerkelijk te functioneren, omdat de conceptversie nog uitging van het feit dat de motor aan de achterzijde van de auto zou worden geplaatst. Uiteindelijk werd er besloten om de motor, een V8, toch voorin te plaatsen, waardoor de luchtinlaten eigenlijk nutteloos werden. Omdat het er wel bijzonder sportief uitzag is besloten om deze roosters wel in het ontwerp te laten, en juist deze roosters zorgen ervoor dat de Alfa Romeo Montreal occasions nog steeds populair zijn.

Het ontwerp van de tweedehands Alfa Romeo Montreal

Marcello Gandini was verantwoordelijk voor het unieke ontwerp van de Alfa Romeo Montreal. Deze ontwerper, die in de jaren zeventig actief was voor designbureau Bertone, was zeker niet alleen verantwoordelijk voor het carrosserie-ontwerp van de Alfa Romeo Montreal. De tweedehands Renault 5, model SuperCinq, komt ook van zijn hand en de vermaarde Lancia Stratos werd ook ontworpen door Gandini. Als je meer werk wilt zien van deze carrosseriedesigner, dan kan je ook een kijkje nemen bij de tweedehands Lamborghini modellen, want ook hiervan ontwierp hij er een aantal. Zo verzorgde hij onder meer ook het design van de Lamborghini Diablo, Countach en Miura, waarvan je op GasPedaal.nl ook een aantal occasions kunt vinden.

De belangrijkste specificaties

De tweedehands Alfa Romeo Montreal heeft een V8 motor met een cilinderinhoud van 2593 cc en een totaal vermogen van 200 pk. Het ledig gewicht bedraagt slechts 1300 kilogram en de topsnelheid van dit model ligt op 220 km/u. De Alfa Romeo Montreal was in de jaren zeventig, toen deze werd gemaakt, minder populair dan dat de occasions van de Montreal nu zijn. De laatste twee productiejaren, 1976-1977, werden eigenlijk alleen gebruikt om onderdelen voor deze modellen te maken. Als je bij GasPedaal.nl op zoek gaat naar een tweedehands Alfa Romeo Montreal, dan is het goed om veel aandacht te besteden aan de conditie van de motor. Een nieuwprijs van de auto lag namelijk lager dan de revisie nu kost.
Gaspedaal.nl / Alfa Romeo / Montreal