NL aanbod

EU aanbod

Alfa Romeo SZ Occasions

3 occasions gevonden

Alfa Romeo SZ - 3.0 SZ Coupé Zagato No 25 from 1036 pieces world wide

€ 129.025

Alfa Romeo SZ - 3.0 SZ Coupé Zagato No 25 from 1036 pieces world wide

1990, 3.142km

Driessen Alfa Romeo

Eindhoven (NB)

Vergelijk

Alfa Romeo SZ - 3.0 SZ Coupé - Il Mostro - Youngtimer - BTW auto

€ 69.950

Alfa Romeo SZ - 3.0 SZ Coupé - Il Mostro - Youngtimer - BTW auto

1992, 58.121km

Goor (OV)

Vergelijk

Alfa Romeo SZ - Zagato 1600 Junior

€ 77.500

Alfa Romeo SZ - Zagato 1600 Junior

1973, 132.576km

Nunspeet (GE)

Vergelijk

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Alfa Romeo SZ

De Alfa Romeo SZ, Sprint Zagato, werd slechts vier jaren geproduceerd. De eerste auto verscheen in 1989 en de laatste rolde in 1993 alweer de fabriek uit. Er werden twee modellen van gemaakt, namelijk de Alfa Romeo Sprint Zagato 3,0 V6 en de Roadster Zagato 3,0 V6. De Alfa Romeo SZ verscheen overigens wel eerst onder een andere naam op de markt, namelijk met de naam ES-30. In 1986 ervaarde Alfa Romeo een periode waarin het imago niet meer was wat het geweest was en hierop werd besloten om Alfa Romeo in dat jaar te laten opnemen in de Fiat groep. Om het imago weer positief bij te trekken werd besloten om een sportwagen te ontwikkelen, en dit werd uiteindelijk de Alfa Romeo SZ.

Van ES-30 naar Alfa Romeo SZ

De eerste conceptauto van de Alfa Romeo SZ werd gepresenteerd tijdens de autosalon van Genève als experimentele sportauto. Deze conceptauto had een 3,0 l motor en werd ontworpen door meerdere designers. Zo was niet alleen Zagato betrokken bij het ontwerp, maar ook het Centro Stile van zowel Fiat als Alfa Romeo. De Alfa Romeo SZ occasions worden nog steeds wel eens omschreven als Il Mostro, ofwel ‘Het Monster’, de bijnaam die het model al snel toegeschreven kreeg. De conceptauto, die werd neergezet met de naam ES-30, werd uiteindelijk door Alfa Romeo geproduceerd en kreeg vervolgens de naam Alfa Romeo SZ. Diverse onderdelen uit de aandrijflijn en ophanging van dit model zijn qua basis gelijk aan die van de tweedehands .

De Alfa Romeo RZ

De tweedehands Alfa Romeo RZ werd in 1992 gepresenteerd als de cabrio uitvoering van de Alfa Romeo SZ. Deze RZ, Roadster Zagato, lijkt veel op de Alfa Romeo SZ occasions, maar er zijn in het design zeker ook verschillen te vinden. Zo is de tweedehands Alfa Romeo RZ voorzien van een ander model voorbumper en een nieuwe vorm motorkap. De SZ werd tot 1991 geproduceerd, waardoor de tweedehands Alfa Romeo RZ kan worden gezien als de directe opvolger.

Weinig kleur

De gebruikte Alfa Romeo SZ is in de originele kleur alleen te vinden in het rood. Als je bij GasPedaal.nl zoekt naar dit model en je komt een andere kleur tegen, dan weet je dat deze ergens in het verleden van kleur is veranderd. De Alfa Romeo SZ werd namelijk alleen in Rosso Alfa uitgebracht. De tweedehands Alfa Romeo RZ is wel in meerdere kleuren beschikbaar. Deze werd gemaakt in de kleuren geel, rood en zwart. Daarnaast zijn er slechts twee Alfa Romeo RZ auto’s in de kleur zilver gemaakt.

Gaspedaal.nl

 / 

Alfa Romeo

 / 

SZ