NL aanbod

EU aanbod

Alfa Romeo GTV Occasions

29 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Alfa Romeo GTV

Wie op zoek is naar een leuke occasion met pit, die kiest voor de Alfa Romeo GTV. Dit is namelijk verreweg de snelste Alfa Romeo die ooit door het Italiaanse merk werd gemaakt. Deze snelle occasion is te vinden in zeven verschillende uitvoeringen, namelijk de 1.8 16V T-Spark, 2.0 16V T-Spark, 2.0 JTS, 2.0 V6 turbo, 3.0 V6 12V, 3.0 V6 24V en de 3.2 V6 24V. De Alfa Romeo GTV werd voor het eerst geproduceerd in 1995 en de laatste werd in 2006 gemaakt. De succesvolle Alfa Romeo GTV had twee voorgangers, namelijk de Alfa Romeo Alfetta GTV en de Alfa Romeo Spider. Toch werd de Spider ook pas in 1995 voor het eerst gemaakt. Deze was de directe opvolger van de Spider Type 4, waarvan ook nog steeds occasions te vinden zijn. De directe opvolger van de Alfa Romeo GTV is de tweedehands verkrijgbare Alfa Romeo Brera.

Sneller dan de Spider

Veel mensen denken dat de Spider het aan snelheid toch echt wint van alle andere modellen van Alfa Romeo, maar de Alfa Romeo Spider occasions winnen het niet van de Alfa Romeo GTV. We hebben het dan uitsluitend over de tweede generatie van beide modellen, in de sportcoupé uitvoering. De GTV heeft een 3,2 V6 motor met een vermogen van 240 pk en een maximum snelheid van 255 km/u. Het gaat hier om de tweede generatie, welke werd gebouwd tussen de jaren 1981 en 2005. Wil je een Alfa Romeo GTV occasion van de eerste generatie? Dan kies je voor een GTV met een bouwjaar tussen 1974 en 1981.

Een sportief design

De Alfa Romeo GTV werd ontworpen door Pininfarina. Deze topontwerper zorgde ervoor dat deze uitvoering werd voorzien van een uitermate sportief design met de exclusieve Italiaanse touch. Zo kan je in de voorzijde de welbekende radiateurgrille in hartvorm vinden. Een Alfa Romeo GTV occasion heeft echter ook wel een nadeel om rekening mee te houden, en dit is dat de auto niet optimaal stabiel is wanneer er sterk wordt geaccelereerd op het moment dat er ook een bocht wordt genomen. Dit heeft te maken met het feit dat de tweedehands Alfa Romeo GTV?s voorzien zijn van voorwielaandrijving.

Kies bewust het model

Als je interesse hebt in een gebruikte Alfa Romeo GTV, dan is het goed om op GasPedaal.nl voldoende aandacht te besteden aan de uitvoering. Wil je een zo voordelig mogelijke auto als het gaat om het onderhoud? Dan is de Alfa Romeo GTV 2,0 JTS de meest zuinige keuze.