NL aanbod

EU aanbod

Tweedehands Alfa Romeo 4C

De Alfa 4C is een met de hand gebouwde sportauto die het merk sinds 2013 levert. Twee jaar later kwam er ook een cabriolet, de Alfa 4C Spider, bij.
De naam van het model is afgeleid van de traditionele benaming voor Alfa's sportiefste modellen. Zo heet de in 2007 geïntroduceerde supersportauto Alfa 8C Competitionze. De C staat voor cilindri, Italiaans voor cilinders.

Monocoque
Het onderstel van de Alfa 4C bestaat uit een met koolstofvezel versterkte kunststof monocoque met een gewicht van slechts 65 kg. Het voorste en achterste deel van het chassis bestaan uit aluminium. Door deze lichte materialen weegt de Alfa 4C slechts 1.020 kg.
Dankzij zijn lage gewicht is de slechts 240 pk sterke 1,7-litermotor uit de Alfa Romeo Giulietta in staat de Alfa 4C tot sportautoprestaties te bewegen. De sprint van 0 naar 100 km/u hoeft slechts 4,5 seconden te duren en de topsnelheid bedraagt 258 km/u. Omdat de 4C nog zuinig is ook (gem. verbruik 6,8 l/100 km) bedraagt de inhoud van de tank slechts 40 liter.

Alfa 4C

De Alfa 4C is een zeer zeldzame sportauto. Toch staan op GasPedaal.nl enkele Alfa 4C occasions te koop. Als je naar een Alfa 4C op zoek bent zit je hier dan ook goed.