NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Tweedehands Alfa Romeo 146

Trekken de Alfa Romeo 145 occasions je aan, maar zoek je toch net iets meer comfort in een auto? Dan is het een logische stap om op zoek te gaan naar een tweedehands Alfa Romeo 146. Dit is de directe opvolger van de Alfa Romeo 145 en technisch gezien zijn de twee modellen volledig identiek aan elkaar. Echter, uiterlijk zijn er wel veel verschillen te vinden. De Alfa Romeo 146 werd op de markt gebracht op verzoek van de consument. De autofabrikant luisterde goed naar de markt, waar de vraag naar een comfortabelere uitvoering van de 145 hoog was. Hierop werd de Alfa Romeo 146 in 1995 op de markt gebracht, al een jaar na het verschijnen van de Alfa Romeo 145.

Meer comfort in de Alfa Romeo 146

De Alfa Romeo 145 was een goed succes voor de autofabrikant, en er zijn er dan ook aardig wat van verkocht. Toch ontstond al snel de behoefte aan meer comfort en op deze vraag van de Alfa bestuurders gaf de fabrikant antwoord met de Alfa Romeo 146. De productie startte in 1995 en eindigde uiteindelijk in 2001. De Alfa Romeo 146 werd wel nog steeds geproduceerd als sportieve auto in de middenklasse, maar er werd voor gezorgd dat ook zogenaamde transportritten bijzonder comfortabel konden worden gereden met de Alfa Romeo 146. De achterbak kreeg wat meer ruimte ten opzichte van de 145. De Alfa Romeo 146 occasions beschikken over een laadruimte van iets meer dan 380 liter. Het design aan de achterzijde valt precies tussen een hatchback en een sedan in.

Standaard een moderne uitrusting

In de zes jaren dat de Alfa Romeo 146 werd geproduceerd zijn er wel wat wijzigingen doorgevoerd. Echter, veel onderdelen van de uitrusting werden al relatief snel standaard. Dit wil zeggen dat verreweg de meeste Alfa Romeo 146 occasions zijn uitgerust met een combinatie van een hout en leder interieur van Italiaanse kwaliteit, airconditioning, elektrische ramen, ABS en airbags voor beide plaatsen voorin. Echter, al je op zoek gaat naar een tweedehands Alfa Romeo 146, dan is het wel goed om op de uitrusting te letten, daar er zeker nog Alfa Romeo 146 occasions zijn die deze standaard uitrusting niet hebben.

Uitsluitend met schakeltransmissie

Als je op GasPedaal.nl zoekt naar een tweedehands Alfa Romeo 146, dan kom je uitsluitend occasions tegen die handgeschakeld zijn. Dit is namelijk de enige uitvoering die er van dit model op de markt is gebracht. De topsnelheid van deze auto ligt op 190 km/u.