NL aanbod

EU aanbod

Alfa Romeo 159 Occasions

77 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Alfa Romeo 159

De Alfa 159 volgde vanaf 2005 de Alfa Romeo 156 op. Eerst was de middenklasser alleen leverbaar als vierdeurs sedan, vanaf 2006 ook als stationwagon, Alfa 159 Sportwagon genaamd.
Het ontwerp van de Alfa 159 is een evolutie van dat van zijn voorganger. Aan de voorkant trekken de tripelvormige koplampen en een trapeziumvormige grille à la Alfa 147 de aandacht naar zich toe. Het model staat op de verbeterde bodemplaat van de Lancia Delta en de Fiat Bravo.

V6 en vijfcilinder
Er was een reeks viercilinder benzine- en dieselmotoren beschikbaar op de Alfa 159. Voor de topmodellen waren een zescilinder (benzine) en een vijfcilinder (diesel) gereserveerd. Alle modellen hadden in principe voorwielaandrijving, maar voor de topversies had Alfa ook vierwielaandrijving (Q4 genaamd) op de plank liggen.

Automaat: Selespeed of Q-Tronic
De handgeschakelde versnellingsbak kon op veel uitvoeringen tegen meerprijs worden omgewisseld voor een automaat die Alfa Q-Tronic heeft gedoopt. Versies met semi-automaat heten Selespeed (in feite een geautomatiseerde handbak).

Alfa 159 occasions
De altijd nogal ondergewaardeerd gebleven Alfa Romeo 159 is als occasion minder populair dan zijn rivalen; dat is gunstig voor de prijzen, terwijl de Alfa een prima kwaliteit biedt, een sportief-comfortabel rijgedrag en een fraaie vormgeving. Op GasPedaal.nl staat altijd een riant en wisselend aanbod van Alfa 159 occasions, waarbij je meteen kunt vergelijken met concurrenten als de BMW 3-serie, de Audi A4 en de Volvo S40.