Alfa Romeo Giulietta Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
436 resultaten

Tweedehands Alfa Romeo Giulietta

De oorspronkelijke Alfa Giulietta was een coupé waarmee het merk voor het eerst in grote aantallen personenauto's ging bouwen. Hij werd al in 1954 geïntroduceerd. Later kwamen er ook een Alfa Giulietta Berlina (vierdeurs sedan) en een cabriolet, de Alfa Giulietta Spider. Deze auto's zijn inmiddels zeldzame en gewilde oldtimers.
Van 1977 tot 1985 was er opnieuw een Alfa Giulietta in het gamma, deze keer alleen als vierdeurs sedan. Hij had dezelfde transaxle-configuratie (motor voorin, versnellingsbak en eindoverbrenging bevestigd aan de achteras) als de Alfa Romeo Alfetta en de Alfa Romeo 75.

Viercilindermotoren
De hedendaagse Alfa Giulietta is dus de derde Alfa met deze bekende typeaanduiding. Het compacte model is de opvolger van de Alfa Romeo 147. Motortechnisch is er keuze uit viercilinder benzine- en dieselmotoren met vermogens van 105 tot 235 pk.

Automaat
Standaard zijn de motoren gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Tegen meerprijs levert Alfa echter ook zijn versie van een automaat, de geautomatiseerde handbak genaamd TCT-versnellingsbak.

Alfa Giulietta

De Alfa Giulietta oldtimer uit de jaren vijftig en de klassieker uit de jaren zeventig en tachtig zijn inmiddels zeer zeldzame auto's. Van de hedendaagse tweedehands Alfa Giulietta vind je daarentegen op GasPedaal.nl een ruim aanbod. Het model staat bekend als liefhebbersauto en mikt op liefhebbers van sportief autorijden: let dus op sporen van een té ruige rijstijl en de aanwezigheid van een sluitende onderhoudshistorie. Concurrentie krijgt de Alfa onder meer van de Fiat Bravo, Lancia Delta en Volkswagen Golf.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.