Mazda CX-7 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
11 resultaten

Tweedehands Mazda CX-7

In 2007 mochten we in Europa voor het eerst kennis maken met de Mazda CX-7. Tien jaar hiervoor ging Mazda de samenwerking aan met Ford, vooral om mee te kunnen gaan in de trend van de compacte terreinwagens. De tweedehands Mazda CX-3 was dan ook de eerste compacte SUV uit het assortiment. In 2007 begon de productie van de Mazda CX-7, wederom een compact model. Dit model werd naast de tweedehands Mazda CX-9 geproduceerd. Uiteindelijk kwamen beide modellen ook op de Europese markt terecht.

Geen echte SUV

Als je een kijkje neemt bij de tweedehands Mazda CX-7 modellen in het aanbod van GasPedaal.nl, dan zie je direct dat dit niet om een volle SUV gaat. De gebruikte Mazda Tribute heeft meer kenmerken van een SUV dan dit model, waardoor we ook eigenlijk niet mogen spreken van een echte terreinwagen. Daarom wordt de tweedehands Mazda CX-7 liever omschreven als een cross-over model dat een combinatie maakt tussen de terreinwagen en de coupé. Dit is vooral ook te zien aan het sportieve karakter van de auto. Daarentegen hebben we het wel over een model dat uitsluitend met 4wd werd aangeboden, en dit is dan weer afkomstig van de terreinwagen. In 2009 werd het uiterlijk van de Mazda CX-7 iets aangepast, en dit is vooral aan de voorzijde te zien, waarna de modellen in 2010 een nieuwe motor kregen om aan de zogenaamde Euro5-norm te kunnen voldoen.

Verschillende motoren

Onder de tweedehands Mazda CX-7 modellen kan je verschillende uitvoeringen vinden als het gaat om de motoren. Er is een verbrandingsmotor van 2,3 liter, welke een prestatievermogen heeft van 260 pk, maar er is ook een dieselmotor, turbo geladen, met een prestatievermogen van 173 pk. Deze heeft een CO2-uitstoot van 199 gram per kilometer, terwijl de benzine uitvoering een uitstoot heeft van 243 gram per kilometer. Het verbruik ligt ook anders. De benzinemotor heeft een verbruik van gemiddeld 10,4 liter en bij de dieseluitvoering ligt het verbruik op 7,5 liter gemiddeld.

Uitsluitend handgeschakeld

Als je interesse hebt in een tweedehands Mazda CX-7, dan heb je uitsluitend de keuze uit modellen met een 6-versnellingsbak. Er werden geen automaten van dit model gemaakt voor de Europese markt. De dieselmotor had wel een bijzonder feitje, namelijk dat de dieseluitlaatgassen werden gereinigd met een speciale oplossing van ureum. Dit is bij geen enkel eerder model terug te vinden. Natuurlijk heb je een ruime keuze aan tweedehands Mazda CX-7 modellen bij GasPedaal.nl.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.