Mazda CX-9 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
13 resultaten

Tweedehands Mazda CX-9

De Mazda CX-9 wordt gezien als een SUV in een nieuw Mazda ontwerp. Mazda had eerder al het roer omgegooid. In de jaren negentig van de vorige eeuw werd er een samenwerking met het merk Ford gerealiseerd en binnen deze samenwerking werden er meerdere nieuwe modellen op de markt gebracht. Diverse van deze modellen zijn bij GasPedaal.nl te vinden als occasion. Denk aan de tweedehands Mazda Navajo, welke als zustermodel werd uitgebracht van de Explorer van het merk Ford. Daarnaast is er ook de tweedehands Mazda Tribute, welke in 2001 op de markt verscheen. Deze werd gemaakt met de techniek van het Japanse merk zelf en werd gebouwd op het platform van de tweedehands Mazda 626.

Het model van 2007

De Mazda CX-9 werd tegelijk met de Mazda CX-7 gemaakt en verscheen in 2007 op de markt. Het was helemaal niet de bedoeling dat we in Europa ook kennis zouden maken met de Mazda CX-9. Van de CX-7 was dit wel de bedoeling. De Mazda CX-9 zou eigenlijk alleen verschijnen op de Noord-Amerikaanse markt. Uiteindelijk verscheen het model in Europa toch, als importauto. Als je de tweedehands Mazda CX-9 bekijkt, dan zie je dat het geen volledige SUV is. Het is dan ook een cross over model dat een combinatie maakt tussen een MPV en een SUV. Dit is ook goed te zien als je dit model naast een SUV zet.

Een ruime wagen voor grotere gezinnen

De Mazda CX-9 werd op de markt gezet als ruim voertuig speciaal voor de wat grotere gezinnen en eventueel voor professioneel gebruik. De tweedehands Mazda CX-9 is lager dan een volle SUV, maar hoger dan een originele sedan. Daarnaast is er in de gebruikte Mazda CX-9 een derde zit-rij gerealiseerd. Hierdoor is er veel ruimte in de auto. Om precies te zijn kunnen er in totaal zeven volwassen personen in plaatsnemen. Er zijn meerdere modellen van de Mazda CX-9 te vinden onder de occasions. De voorzijde van het voertuig werd namelijk aangepast in het jaar 2010.

Een motor van Ford

De Mazda CX-9 occasions kunnen zijn uitgevoerd met voorwielaandrijving, maar zijn ook te vinden met 4wd. De motoren voor beide uitvoeringen werden geleverd door het Amerikaanse merk Ford, waar een samenwerking mee bestond. Het instapmodel van de Mazda CX-9 werd voorzien van een 263 pk 3,5 liter motor. Later, in het jaar 2008, kwam er ook een 3,7 liter V6 motor. Deze leverde een hoger vermogen, namelijk 277 pk.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.