Mazda CX-3 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
737 resultaten

Tweedehands Mazda CX-3

De tweedehands Mazda CX-3 behoort, ondanks het feit dat dit nog een heel jong model is, tot de populairdere occasions die op GasPedaal.nl te vinden zijn. Dit is ook niet vreemd, want dit model van de Japanse fabrikant is het eerste model dat gezien kan worden als compacte terreinwagen. Eerder besteedde Mazda geen aandacht aan het maken van relatief kleine SUV’s, maar ineens kwamen er veel van deze modellen op de markt en kon Mazda hier niet bij achterblijven. Er zijn dan ook meer compacte SUV’s van andere merken uit deze periode te vinden in het aanbod van GasPedaal.nl. Denk bijvoorbeeld aan de tweedehands Opel Mokka, de gebruikte Peugeot 2008 en de Nissan Juke occasions.

De eerste compacte terreinwagen

De markt verandert en automerken gaan hier natuurlijk zo veel mogelijk in mee. Vanaf 2010 begon de marktvraag te veranderen. Men had interesse in SUV’s, maar aan de andere kant hoefde deze ook weer niet al te groot te zijn. Zo pakten veel merken in de opvolgende jaren de compacte terreinwagen op, en zo ook Mazda met de CX-3. Eerder al kwam de Mazda CX-5 op de markt, welke een stuk groter was. Vaak is het zo dat aanduidingen van modellen aan getal oplopen. Je zou na de CX-5 dan ook een Mazda verwachten. Er werd gekozen voor een Mazda CX-3 om met het kleinere getal aan te geven dat het om een compacter model ging. De CX-3 vindt de basis in de Mazda 2, maar kan toch worden gezien als een geheel nieuw model.

Meerdere uitvoeringen

Onder de Mazda CX-3 occasions kan je meerdere varianten vinden. Zo zijn er twee uitvoeringen met een benzinemotor en een uitvoering met een dieselmotor. De benzine uitvoeringen zijn weer allebei te verkrijgen als automaat (6-traps) en met een 6-versnellingsbak. Het gaat om 2,0 liter motoren die een prestatievermogen leveren van 120 pk en 150 pk. De uitvoering met een vermogen van 120 pk wordt aan de voorwielen aangedreven en de 150 pk uitvoering heeft 4wd. De dieseluitvoering is een 1,5 liter turbo en levert een vermogen van 105 pk. Deze uitvoering is uitsluitend als handgeschakelde variant te verkrijgen en beschikt over voorwielaandrijving.

Verschillende aanduidingen


We kennen meerdere aanduidingen van de Mazda CX-3, welke je in principe ook allemaal tegenkomt als occasion. De meest voordelige Mazda CX-3 occasion is de toch goed uitgeruste SKYACTIV-G120 S en de duurste is de Mazda CX-3 GT-M. Hier tussenin zijn nog de Mazda CX-3 TS en de Mazda CX-3 TS+ te vinden.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.