Mazda RX-8 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
20 resultaten

Tweedehands Mazda RX-8

De Mazda RX-8 is een sportieve auto van de Japanse fabrikant. In het jaar 1961 kocht de autofabrikant een NSA/Wankel wankelmotor. Deze motor werd als basis gebruikt voor de Mazda RX-8. Deze werd wel eerst ontwikkeld tot een compleet nieuwe versie. Deze keuze werd door de fabrikant gemaakt om een nieuw voertuig op de markt te kunnen zetten die binnen het hogere segment zou passen. De sportieve wagen moest dan ook bijzonder dynamisch zijn om het te kunnen maken op de Europese markt.

Een sportieve gezinsauto

Het is zeker niet zo dat de tweedehands Mazda RX-8 een pure sportwagen met slechts twee zittingen is. Integendeel, want dit Japanse model kan zeker worden gezien als gezinsauto met een sportieve insteek. De Mazda RX-8 occasions zijn 4-deurs modellen met een uniek design. De deuren worden namelijk geopend in een tegengestelde richting, en dat is iets dat toch nog steeds gezien wordt als uniek op de automarkt. Het is zo dat aan de buitenkant eigenlijk niet te zien is dat er een achterportier aanwezig is dat geopend kan worden. Dit maakt de Mazda RX-8 tot een opvallende verschijning. Als gezinsauto moest er natuurlijk ook een goede laadruimte worden gerealiseerd, en dit is zeker gelukt. De kofferbak heeft een volume van een kleine 300 liter.

Sportief en comfortabel

Als je een kijkje neemt in de tweedehands Mazda RX-8, dan zie je dat de binnenzijde volledig sportief is. Zo kan je plaatsnemen in kuipstoelen die ervoor zorgen dat je direct een gevoel van ruimte in de auto ervaart. Je kunt rekenen op diverse extra’s, zoals onder meer zes airbags, een tractiecontrolesysteem en een stabiliteitscontrole. Alleen de speciale uitvoeringen die van de Mazda RX-8 op de markt zijn gebracht zijn voorzien van een Bose surround sound systeem en lichtmetalen velgen. De Mazda RX-8 occasions zijn zeker ook sportief om te zien, waardoor duidelijk is dat hier veel aandacht aan is besteed bij het ontwerpen van de auto. Zo komen ruimte en sportiviteit perfect samen in het design.

Uitvoeringen

De Mazda RX-8 occasions zijn te vinden met 5-versnellingsbak en met 6-versnellingsbak. De versie met 5-versnellingsbak biedt je een vermogen van 192 pk en die met een 6-versnellingsbak heeft je een vermogen van 231 pk te bieden. De motor heeft 2x 650 cc cilinderinhoud en in vergelijking tot de eerdere Mazda RX-7 zijn er verbeteringen gemaakt in de motor. Zo is het verbruik met maar liefst dertig procent teruggebracht.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.