NL aanbod

EU aanbod

BMW I X 3 Occasions

190 occasions gevonden

De BMW iX3 wordt in 2020 onthuld als de eerste volledig elektrische SUV van de Duitse autofabrikant. Zoals de naam doet vermoeden is het een variant op de reguliere BMW X3, een bekende SUV die dan al zo?n twee decennia geproduceerd wordt. Qua design en stijl vertonen de beide modellen dan ook veel gelijkenissen. Het grote verschil zit hem in de techniek. De iX3 is verkrijgbaar met één motorisering, die een respectabele hoeveelheid vermogen en actieradius levert. Reken daarbij een berg aan luxe voorzieningen en je hebt een begeerlijke premium EV. Ontdek meer over BMW iX3 occasions.

Lees meer over BMW iX3 onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 90 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis BMW iX3

De BMW X3 gaat al jaren mee, maar ook de Duitse autofabrikant gaat mee in de verschuiving richting elektrificatie. Het resultaat is dat er naast de reguliere uitvoeringen een iX3 in het gamma komt, met een volledig elektrische aandrijflijn. Het design is grotendeels gelijk aan de reguliere X3, behalve een aantal karakteristieken om het onderscheid aan te tonen. De i-afdeling heeft de 4,73 meter lange vijfzitter blauwe accenten gegeven, evenals speciale 19” lichtmetalen velgen die voor verlaagde luchtweerstand zorgen. De bagageruimte is gelijk aan die van de X3: standaard 550 liter en 1.560 liter met de achterbank plat.

Uitvoeringen en bouwjaren


De BMW iX3 maakt officieel zijn debuut in 2020, maar al in 2021 ondergaat hij een ingrijpende facelift. Reden daarvoor is dat de reguliere X3 waarop de oorspronkelijke iX3 is gebaseerd al sinds 2017 meegaat en vernieuwd wordt. Hierbij wordt het uiterlijk evenals het interieur aangescherpt. Zo worden de bumpers, grille en verlichting vernieuwd. Ook het dashboard gaat op de schop, je herkent deze bijvoorbeeld uit de 3 Serie en 4 Serie. De aandrijving is ongeacht het bouwjaar hetzelfde. De iX3 heeft een elektromotor op de achteras met 286 pk. Het 80 kWh accupakket biedt een actieradius van 459 kilometer. 

BMW iX3 occasions


Als je naar BMW iX3 occasions zoekt op Gaspedaal.nl, heb je een beperkt aantal mogelijkheden. Hoewel iedere tweedehands auto kan verschillen op het gebied van uitvoeringen, is de SUV maar geleverd in één motorisering: de 286 pk sterke variant met het 80 kWh accupakket. Het merendeel van de BMW iX3 occasions is te vinden in de High Executive uitvoering, de meest luxe versie. Desondanks zit je met de basisuitvoering (Executive) al goed in de opties hierbij krijg je o.a. een panoramadak, halfleren bekleding en elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen, evenals gescheiden klimaatregeling, led-koplampen en sfeerverlichting.

Alternatieve occasions


BMW heeft ondertussen een aardig portfolio opgebouwd als het gaat om volledig elektrische auto’s. Mocht je er met de iX3 niet uitkomen, maar wil je wel graag een SUV, check dan eens de tweedehands iX. Dit is het vlaggenschip op het gebied van elektrische crossovers en SUV’s van de Duitse autofabrikant. Hij biedt enorm veel luxe en is een maatje groter dan de iX3. Eventueel kun je ook een volledig elektrische sedan kiezen, zoals de i4. Daarboven weer staat de i7, het volledig elektrische equivalent van de 7 Serie. Je merkt het al: er zijn alternatieven genoeg.

Prijs tweedehands BMW iX3


De BMW iX3 is een compleet nieuwe auto die pas enkele jaren onder ons is. Laat het dus geen verrassing zijn dat occasions een aardige prijs hebben. Het formaat van de auto, alsmede het grote batterijpakket, spelen daar ook een rol in. Naarmate de BMW iX3 veroudert, zullen we steeds betaalbaardere tweedehands exemplaren gaan zien op de markt. Vooralsnog wordt de prijs vooral bepaald door het bouwjaar, de uitvoering en eventuele opties. Hij is goedkoper dan rivalen als de Audi e-tron en Mercedes-Benz EQC, al zijn deze ook een maatje groter dan de iX3.