NL aanbod

EU aanbod

BMW X 3 Occasions

718 occasions gevonden

De BMW X3 is een middelgrote SUV die in 2003 wordt onthuld als het kleine broertje van de BMW X5. Qua formaat doet de X3 niet veel onder voor zijn grote broer: hij heeft vijf deuren, vijf stoelen en voldoende kofferruimte om in alle comfort met het gezin op stap te gaan. In eerste instantie is de BMW X3 er alleen met vierwielaandrijving (xDrive), maar bij de introductie van de tweede generatie in 2010 verandert dit. Sindsdien is de BMW X3 ook verkrijgbaar met alleen achterwielaandrijving, sDrive genaamd. Dit is ook standaard op de volledig elektrische BMW iX3 die in 2020 is uitgebracht.

Lees meer over BMW X3 onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 4.904 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De BMW X3, een luxe SUV met veel gezichten

BMW maakt auto?s voor een diverse groep mensen en dus is de X3 in allerlei varianten verkrijgbaar. Buiten de keuze voor achter- of vierwielaandrijving kan de X3 uitgerust worden met een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Er is een flink aantal optiepakketten beschikbaar voor de X3 en daarbij kan de SUV ook nog naar wens gepersonaliseerd worden. Het motorenaanbod is riant: de X3 is er met een zuinige viercilinder, maar kan ook uitgerust worden met een krachtige zescilinder die duizelingwekkende prestatiecijfers mogelijk maakt. Als luxe auto is het rijgedrag van de BMW X3 verfijnd maar precies, terwijl de uitrusting van hoog niveau is. De X3 neemt het op tegen onder meer de Audi Q5 en Mercedes-Benz GLC-klasse.

De BMW X3 als occasion: uit deze modellen kun je kiezen

Als je een BMW X3 occasion wilt kopen, zul je waarschijnlijk overweldigd worden door de mogelijkheden. Over de jaren zijn er talloze BMW X3 modellen op de markt gebracht. Daardoor zal er vast iets voor jou tussen zitten. De tijdloze eerste generatie (2003-2010) heeft standaard vierwielaandrijving, vanaf de tweede generatie (2010-2017) worden de instapmodellen geleverd met achterwielaandrijving. Bij de krachtbronnen heb je louter de keuze uit vier- en zes-in-lijnmotoren op benzine en diesel, die gekoppeld kunnen worden aan een handmatige of automatische versnellingsbak. De derde generatie (2017-heden) BMW X3 heeft standaard een automaat.

De BMW X3 is over de eerste twee generatie geleverd met robuuste benzine- en dieselmotoren die tussen de 140 pk en 310 pk leveren, maar een gewijzigde strategie van het Duitse automerk heeft een opvallende twist als gevolg voor de SUV. De gevierde en gespierde BMW M-behandeling komt naar de X3. Vanaf 2018 zijn er BMW X3 modellen zoals de M40i benzine en M40d diesel. Dit zijn geavanceerde en zeer sportieve auto?s met veel vermogen, een uitmuntende wegligging en een zeer verfijnd karakter. Het absolute topmodel is de BMW X3 M, die er later ook nog komt als X3 M Competition met 510 pk. Vanaf 2020 is er de volledig elektrische BMW iX3, welke een actieradius heeft van liefst 460 kilometer. De BMW X3 is ook te koop als plug-in hybride.

Een tweedehands BMW X3 kopen, wat kost dat?

Tegenwoordig is er voor iedereen wel een BMW X3 te vinden, ook als occasion. Wanneer je een middelgrote, comfortabele en luxe SUV zoekt voor een aardig prijs, kom je uit bij een tweedehands BMW X3. Een eerste generatie BMW X3 occasion kun je al vinden voor rond de 5.000 euro, maar voor dat bedrag heb je een geleefd exemplaar met een hoge tellerstand. Een reëlere prijs voor een tweedehands BMW X3 is minimaal 20.000 euro. Afhankelijk van de uitvoering die je wilt hebben kan de prijs van een BMW X3 flink oplopen, in extreme gevallen zoals de X3 M tot boven de 100.000 euro zelfs.

De BMW X3 is een luxe auto en dus hebben de meeste occasions een automatische versnellingsbak. Benzine de meest voorkomende brandstof, de verhouding met diesels is ongeveer 1 op 4. Het aantal tweedehands BMW X3 modellen met een dieselmotor neemt wel af, vanwege zware belasting in Nederland worden veel exemplaren geëxporteerd naar het buitenland waar deze wel aantrekkelijk zijn. De prijs van een BMW iX3 of plug-in hybride model is relatief hoog vanwege de jonge leeftijd, maar daar staan gunstige financiële lasten tegenover.