NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

BMW 4 Serie Occasions

754 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 2.270 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

BMW 4-serie review

BMW 4 Serie F32/F33/F36/F82/F83


Vanaf 2013 is er geen 3 Serie coupé of cabriolet meer nieuw te krijgen. De F32 (F33 voor de cabriolet met hard klapdak) gaat namelijk verder als 4 Serie. Ook komt er een nieuwe variant; de 4 Serie Gran Coupé (F36). Deze slanke, sportieve vijfdeurs combineert het praktische van een hatchback met de sportieve looks van een coupé. Met deze nieuwe benaming volgt BMW concurrent Audi, dat zijn sportievere variant van bijvoorbeeld A4 de naam A5 geeft. De auto is sportiever afgestemd dan de 3 Serie en heeft een betere gewichtsverdeling. Gewijzigde ophanging moest bij de facelift in 2017 voor de coupé en cabriolet de sportiviteit nog meer benadrukken. De 4 Serie was er als coupé (F82) en cabriolet (F83) ook als M4. Wie de hybride 430e zoekt, wordt teleurgesteld: de F32 4 Serie is er alleen met benzine- en dieselmotoren.

+ De cabriolet is door zijn harde kap meer allround.
+ De Gran Coupé biedt een mooie balans tussen sportiviteit en bruikbaarheid.
+ Het rijgedrag is duidelijk onderscheidend van de 3 Serie.

- Olie peilen kan niet met een peilstok en is omslachtig.
- Aanschaf en gebruik zijn niet voordelig.
- Er is geen hybride zoals de BMW 330e.

BMW 4 Serie G22/G23/G26/G82/G83


De tweede generatie BMW 4 Serie (modelcode G22) komt in 2020 op de markt. De enorme grille op de conceptauto die op veel kritiek stuit, blijft gehandhaafd. De cabriolet (G23) krijgt voor het eerst sinds de E46 weer een softtop. Alle motoren zijn voorzien van een turbo en veel varianten zijn verkrijgbaar met xDrive vierwielaandrijving. Vermogens lopen bij benzinemotoren van 184 pk tot 387 pk voor de ‘gewone’ versies (de M4 en M4 Competition hebben respectievelijk 480 en 510 pk). De M4 wordt alleen op de achterwielen aangedreven, de Competition kan naar wens met xDrive worden uitgerust. Diesels doen het met 190 tot 340 pk. De Gran Coupé (G26) is er bovendien als elektrische i4 met 286 tot 544 pk. Laatstgenoemde i4 M50 is altijd vierwielaangedreven en sprint, ondanks 620 kilogram extra gewicht, net zo snel van nul naar honderd kilometer per uur als de M4.

+ Ook in deze generatie is het duidelijk een sportievere auto dan de 3 Serie.
+ De 4 Serie stuurt fantastisch zonder af te doen aan comfort.
+ Het interieur is opgetrokken uit zeer hoogwaardige materialen.

- Je moet de enorme grille kunnen waarderen.
- Nog steeds is er geen hybride te krijgen.
- De cabriolet is er alleen als M4 xDrive, dus geen achterwielaandrijving en geen Competition.

BMW 4 Serie review


Je kunt de BMW 4 Serie als coupé, cabrio of hatchback (Gran Coupé) krijgen. Welke je kiest, is natuurlijk afhankelijk van je smaak en wensen. Wel kunnen we je vertellen wat je in huis haalt met zo’n 4 Serie. Lees daarvoor onderstaande review.</p>

Rijgedrag BMW 4 Serie


De BMW 4 Serie is sinds 2013 een aparte lijn naast de 3 Serie waar hij voor die tijd onder viel. De coupé en cabriolet – en destijds nieuw geïntroduceerde Gran Coupé – werden op deze manier als sportiever en hoogwaardiger in de markt gezet. En dat is niet puur een trucje, getuige het rijgedrag. De auto stuurt scherper en ligt nog beter op de weg dan de Dreier. Dat komt onder andere door een lager zwaartepunt en ideale gewichtsverdeling. Een echte fijnproeversauto, dus.

Betrouwbaarheid BMW 4 Serie


De 3 Serie waar deze BMW 4 Serie zijn basis mee deelt, staat te boek als zeer betrouwbaar. Bij vroege 4 Series kan het zijn dat de distributieketting wat te los raakt. Je hoort dit aan een ‘zingend’ geluid uit de motor. Op latere modellen is dit probleem verholpen. Een ander euvel zien we bij de zescilinder turbomotoren. Die kunnen vervuilde injectoren krijgen. Voor de rest kent dit model geen noemenswaardige problemen.

Kosten BMW 4 Serie


Uiteraard is een sportieve BMW nooit een bespaartip. De 4 Serie is hierop geen uitzondering. Reken erop dat je zo’n tien procent meer kwijt bent op jaarbasis dan voor een vergelijkbare 3 Serie. Aan de andere kant krijg je er een hoop rijplezier voor terug.